Új gyermek-összművészeti fesztivál

A Dunakanyar gyöngyében, Dunabogdányban idén először rendezzük meg Négyszínvirág elnevezésű gyermek-összművészeti fesztiválunkat. Cserje Zsuzsa vagyok, rendező-dramaturg, a találkozó ötletgazdája, megálmodója. Nem először alapítok fesztivált. Talán azt is mondhatnám, hogy ez a szenvedélyem! Először a Terényi Színházi Napok, azután az Andocsi Művészeti Napok, most meg Dunabogdány! Hogyan jött az új ötlet?

6

 

Sudár Gyöngyvér operaénekesnővel közösen egy véletlen kirándulás kapcsán fedeztük fel Dunabogdány szépségeit, beleszerettünk a helyszínbe: a templom impozáns kertjébe, a hegyoldalon a kálváriába, ahonnan pazar kilátás nyílik a Dunára, a Művelődési Ház hangulatos udvarába! Mennyi ideális helyszín! - és gondolatban már meg is alapítottuk a dunabogdányi fesztivált!
Tudjuk jól, hogy fesztiválok sokfélesége árasztja el nyaranta az országot, és igen sokféle műfajban . Mi úgy gondoltuk, hogy bár összművészeti találkozó sok van, színházi, zenei esemény is van bőven, de olyan kevesebb, amelyet elsősorban gyermekeknek rendeznek.


9


Olyan gyermek-összművészeti fesztiválra készülünk, amelyben az ország legkiválóbb gyermekszínházi, bábművészeti előadásai szerepelnek, levetítjük a magyarországi amatör gyerekfilmesek díjnyertes alkotásait, valamint kiállítást rendezünk egy szentendrei kislány csodálatos képeiből is. Programunkban találkozhatnak egymással különböző országok gyermekei. Jönnek gyermek néptánc-csoportok Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából. Hollandiából pedig egy ifjú, hazájában sok díjat nyert orgonaművész kislány érkezik és ad koncertet a helyi barokk templomban.


Bacsko_Piaf_kep



Ideális lehetőséget teremt a találkozó az ismerkedésre, a kapcsolatteremtésre. A vendégségbe érkező gyerekek részt vesznek közös programokban, dunakanyari hajókiránduláson, megnézhetik egymás produkcióit és találkozhatnak, barátkozhatnak egymással. Természetesen a műfajok, valamint a kísérőprogramok sokszínűsége az, amely biztosítja számukra mindezt. Esténként koncertek lesznek, fellép a Vodku és a helyiek által közkedvelt Pelvax zenekar is.


Vodku



Sok segítséget kapunk az Önkormányzattól, a Művelődési Háztól, annak vezetőitől, a helyi cégektől és reméljük, hogy a bogdányi lakosok is örömmel vesznek majd részt a rendezvényen, magukénak érezve azt. És persze szeretnénk, ha az ország minden részéből sokan fölkerekednének, családok gyerekeikkel és ellátogatnának Dunabogdányba.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében készülünk izgalommal az első találkozóra, amelyre mindenkit szeretettel várunk augusztus 13-án 14-én és 15-én .

Cserje Zsuzsa
művészeti vezető
Sudár Gyöngyvér
Produkciós vezető

 

Négyszínvirág - Dunabogdány
gyermek-összművészeti fesztivál
Dunabogdány, 2010. augusztus 13 -14 -15


2010. augusztus 13. péntek

17 - kor Megnyitó a Művelődési Házban
Győrffy Éva számítógépes grafikáinak kiállítása (Rada-tükrök)
Eckensberger Lili (Szentendre ) rajzai
18 - kor A szomorú sündisznócska -Sallai Virág bábszínész gyermekműsora a Művelődési Ház kertjében
19 - kor Díjnyertes gyermekfilmek vetítése a Műv.Házban
21 - kor Pelvax zenekar koncerje a Művelődési Ház kertjében

 

2010. augusztus 14. szombat

11 -kor szlovák néptánc,magyar népdal
14 -kor Sarkadi Bence marionettműsora
15 -kor A kiváncsi kiselefánt - Studio K.Színház előadása
16 - kor Pályi János: Vitéz László
18 - kor lengyel, cseh gyermek néptánccsoportok
21 - kor Vodku v glotku - koncert

A szombati előadások A MŰVELŐDÉSI HÁZ kertjében kerülnek megrendezésre

 

2010. augusztus 15. vasárnap


11 - kor Rada Ruiter (Hollandia) orgonakoncertje a templomban
15 -kor Asszooony! ... mesejáték - Dunaszerdahely
a Művelődési Ház kertjében
17 -kor Vox Nova - madrigál együttes a Kálváriadombon
21 - kor Piaf két arca - zenés színházi előadás a templomkertben

 

Kísérőprogramok:
Kézműves foglalkozások (üvegfestés, kerámia, gyöngyfűzés, háncs)
Tintaló, Gyermekkönyvek vására ( Füst antikvárium)

 

A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható !

 

süti beállítások módosítása