Zenés játék Jávor szerelméről

Hegedűs D. Géza főszereplésével, édes-bús zenés játékban Jávor Pálra emlékeznek az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Megelevenedik a Kamara Varieté ahol Jávor életének utolsó szakaszának kimondatlan érzelmei, lappangó vágyai kerülnek előtérbe.

 


Mozgóképes ajánló - Hegedűs D.Géza

 

A Kossuth-díjas színész elmondása szerint örömmel vállalta, hogy Jávor Pált alakítja hiszen nagyszerű művésznek és embernek tartja, véleménye szerint nemcsak művészi tehetsége, hanem emellett erkölcsi tehetsége is volt a rendkívül humánus Jávornak. A magyar Clark Gable-ként emlegetett színész a két világháború között filmsztár, a nők bálványa, egy korszak idolja volt. Az '50-es években ikonná vált sármos színész életét feldolgozó mű alapja egy szerelmi háromszög.

A produkcióban, csakúgy, mint Jávor Pál életében is, erőteljes szerepet kap felesége, azonban megjelenik mellette egy fiatal színésznő is, akinek az a reménye és a bukása is tulajdonképpen, hogy tervbe veszi, majd a nagytekintélyű művész úron keresztül karriert tud indítani a színházi világban.
A zenés játékban hallható izgalmas dalok segítségével még közelebb kerülhetünk Jávor alakjához, hiszen olyan plussz dimenziót adnak a történethez, amit szavakban nem lehet kifejezni, és olyan mélységeket tudnak feltárni, amellyel még drámaibbá válik egy-egy jelenet.

 


Mozgóképes ajánló - Próbarészlet, beszélgetés az alkotókkal

 

Hegedűs D. Géza mellett az előadásban fellép Fekete Gizi, Pataki Ferenc, Erdélyi Tímea, Kancsár József és Ádám Tamás. A Jávor feleségét alakító Fekete Gizivel Hegedűs D. Géza már a főiskolás években szoros barátságot kötött.

A Jávor Pál szerelmét és életét bemutató zenés játékot a szegedi Pinceszínházzal együttműködve mutatja be a Szabadtéri. A produkció szövegét Pozsgai Zsolt írta, a dalszöveget Valla Attila, a zeneszerző pedig Gazsó Bálint volt. A Kék-lila nyár című zenésjátékot Telihay Péter rendezi.

A Kék-lila nyár, Jávor szerelme című produkciót augusztus 13-án és 14-én láthatja a nagyérdemű az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

JEGYVÁSÁRLÁS >>>

 

forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása