Palotanegyed Fesztivál

Augusztusban második alkalommal jelentkezik a Bárka Színház által szervezett Palotanegyed Fesztivál. Az egész nyarat átfogó fesztivál nyárbúcsúztató, lezáró egysége augusztus utolsó hétvégéjén zajlik több helyszínen, mégtöbb műfajban a történelmi Józsefvárosban.

igazsag_latvanyterv4

 

Az újjá varázsolt negyedről
Az Astoriától elindulva a Rákóczi út, a Nagykörút, az Üllői út, Kálvin tér és a Múzeum körút által határolt területet hívjuk Palotanegyednek.

 

A Palotanegyed Fesztiválról

„Európa Belvárosa Program Palotanegyed" címmel közel két milliárd forint értékű kulturális gazdaságfejlesztési program indult a Palotanegyedben. A Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 Zrt. által kidolgozott pályázat megvalósítását az Európai Unió 900 millió forinttal támogatja. A projekt azt szeretné elérni, hogy a pesti belváros határvonalai kitolódjanak Belső-Józsefváros felé, és a városrész a főváros új, kulturális élményekben gazdag, pezsgő, fiatalos része legyen. A Bárka Színház által szervezett Palotanegyed Fesztiválon több helyszínen koncertek, színházi előadások és gyermekprogramok lesznek, valamint bemutatkoznak a helyi mesteremberek is.

budapest_bar

 


PALOTANEGYED FESZTIVÁL
2010. AUGUSZTUS 27-29.

A programból:
Lőrinc pap tér: antikvár könyvpiac, irodalmi beszélgetések Ránki Júliával (Vendégek: Kőrösi Zoltán, Kiss Csaba, Rácz Zsuzsa)
Krúdy Gyula utca / Lőrinc pap tér napközben: kézműves foglalkozások, babaház, társasjátékok, vásár
Mikszáth Kálmán tér: Brass in the Five, Karaván Família, Quartet Escualo, Gágogó, Kolompos, Fonó Zenekar és Závada Pál, Bartha Tóni bábszínháza, Lovasi András...
Pollack Mihály tér: Budapest Bár, Kálloy Molnár Péter és barátai, Lajkó Félix
Nemzeti Múzeum (kert): Bárka Színház: Kokan Mladenovic-Gyarmati Kata: Igazság (komédia) - Arisztophanész nyomán (előbemutató)

A programok ingyenesek!

 

 

igazsag_latvanyterv1

 

 

Kokan Mladenović-Gyarmati Kata
IGAZSÁG
- komédia -
Arisztophanész nyomán


Játsszák:
SZORCSIK Kriszta, RÉTI Adrienn, VARGA Anikó, VARJÚ Olga,
KÁLID Artúr, ILYÉS Róbert, GADOS Béla, DÉVAI Balázs,
KARDOS Róbert, PÁSZTOR Tibor, NAGYPÁL Gábor mv.

Díszlettervező: Marija Kalabic m.v.
Jelmeztervező: Marina Sremac m.v.
Koreográfus: Andreja Kulesevic m.v.
Zeneszerző: Marko Grubic m.v.
Dramaturg: Gyarmati Kata m.v.
Rendezőasszisztens: Halasi Dániel m.v.
Asszisztens: Demeter Anna
Produkciós vezető: Kiss Mónika

Rendező: KOKAN MLADENOVIĆ m.v.

Elő-bemutató a Palotanegyed Fesztiválon:
2010. augusztus 27. 20.30 óra Magyar Nemzeti Múzeum kertje

További előadások:
2010. augusztus 28. 29. 20.30 óra Magyar Nemzeti Múzeum kertje

Bárka-bemutató:

2010. szeptember 17. 19 óra Bárka Színház

További előadások:

2010. szeptember 19., 20. 19 óra Bárka Színház


JEGYVÁSÁRLÁS >>>

 

igazsag-latvanyterv2

 

„Gyorsan, hamar lepényt a szartúrónak!" - e felkiáltással indul komédiánk. Mert e lepény ürülék, amivel telitömik hősünk, Trigeusz trágyaparipáját, a szarzabáló ganajtúrót. Ezzel a paripával indulunk fel az égbe, túl akár a csillagokon is, hogy megkeressük az igazság istennőjét. Ám az istenek elköltöztek. Nagyon messzire. Csak a kereskedelem istenét, Hermészt hagyták hátra, aki azonban bezárta az Igazságot. Ha igazságot akarunk, ki kell őt szabadítanunk - ha vagyunk hozzá elegen! És ha még a nézők is segítenek, elibénk léphet az Igazság maga. De hogy milyen is ő: ez a legnagyobb titok... Talán ezt is megtudjuk...

 

 

süti beállítások módosítása