Új direktor Kaposvárott

Schwajda György hirtelen halála után megüresedett a kaposvári Csiky Gergely Színház direktori szé­ke. A posztra júniusban írtak ki pályázatot, melynek eredményeként Rátóti Zoltán színművész igazgatja következő 4 évben a teátrumot.

 

 

4rat

 

"(...) A színházigazgatás szivenkő-prése leoldhatott végre az amúgy évtizedek óta művészeti titkár, ám az átmeneti időszakra megbízott ügyvezető igazgatóként felelősséggel aláíró Kamarell Márta mellkasáról, hisz az évadnyitón Szita Károly polgármester bemutatta a fenntató Önkormányzat által 2010. szeptember 1-től kinevezett új igazgató Rátóti Zoltánt, aki a társulat előtt beszélt is terveiről. Mandátuma 2014. december 31-ig szól, e regnálási idő épp elegendő a minden szintű-átfogó rekonstrukcióra, hogy aztán egy megújult épületben egy megújult, állandó társulatra építő művészeti koncepció bontakozhassék ki, méltó utódjául önnön hírnevének." - tudósít a színház honlapja az évadnyitó eseményről.

A Szabad Föld online-nak Rátóti Zoltán elődjéről elmondta, hogy óriási örökségnek tartja, hogy őt követheti a kaposvári színház élén, de az őt egyhangúlag megválasztó szakmai grémium támogatása ellenére számít arra is, hogy esetleges támadások érik majd új pozíciójával kapcsolatban.

süti beállítások módosítása