Maladype évadkezdés

Megújult társulattal kezdi az évadot a Maladype Színház. Három fiatal színésszel, Faragó Zénóval, Ligeti Kovács Judittal és Tankó Erikával felfrissülve készülnek idei első bemutatójukra, a Platonovra. Csehov darabjának bemutatójára a Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül sor, 2010. október 16-án, a Thália Színházban.

 

maladype

 

Köszönhetően a Balázs Zoltán által vezetett társulat játékos, újító jellegének, az előadásokat látogató közönség többször visszatérhet, hogy a közös játékokon már beavatott személyként élvezhesse előadásaik aznapi érvényességét. Színészeik fizikai-, lelki- és szellemi erőnléte így teljes intenzitást és folyamatos kondicionálást igényel. Ennek a ,, szükséges" és ,,elvárt" minőségnek az elérésére törekszenek a következő évad bemutatóival is, melyek - remélhetőleg - a közönséggel való kapcsolatukat szisztematikusabb, organikusabb és még elevenebb viszonyba helyezi.

Terveik között szerepel egyfajta ,,szabad akadémia" létrehozása, melynek keretein belül, a Maladype Bázison, - szakemberek bevonásával folytatják a közönséggel való közös gondolkodást. Ennek során bizonyos fogalmak, melyek tisztázatlanok még színházi mindennapjainkban, (újra) megtalálhatják valódi értéküket és gyakorlati tartalmukat.

Külön öröm, hogy a Maladype független és fiatal társulatához a 2010/2011-es évadban két olyan tapasztalt és ragyogó színészegyéniség is érkezik vendégként, mint Törőcsik Mari és Béres Ilona - különleges találkozás lehetőségét ajánlva a színház számára.

Emellett Pater Sparrow néven ismeretes filmrendező, Verebes Zoltán is dolgozik a társulattal az évad során.

 

A Maladype Színház bemutatói:

Csehov: Platonov
Rendező: Balázs Zoltán
Bemutató: 2010. október 16. (Thália)
(A Budapesti Őszi Fesztivál keretén belül

 

Beaumarchais: Figaro házassága
Rendező: Zsótér Sándor
Bemutató: 2010. december 20. (Maladype Bázis)
m.v.: Törőcsik Mari

 

Dante: Pokol
Rendező: Balázs Zoltán
Bemutató: 2011. április 1. (Trafó)
m.v.: Béres Ilona

 

----------------

Elérhetőségek:
Maladype Bázis: VIII. ker. Mikszáth tér 2.
Jegyrendelés:
e-mail: info@maladype.hu
Tel.: +36 70/3268 108
www.maladype.hu

 

Kapcsolódó mozgóképes anyag:


Beszélgetés Balázs Zoltánnal
(40 perc - 2010 május)


süti beállítások módosítása