Évadnyitó és nyílt nap

Nyílt nappal és az Anna Karenina musical-opera bemutatójával kezdődik a Veszprémi Petőfi Színház új évada - mondta Oberfrank Pál, a teárum igazgatója az évadnyitó társulati ülésen az intézményben.

MZS_4295-01_press

 

Oberfrank Pál elmondta: a nagyszínpadon felnőtt bérletben az Anna Karenina, A Noszty fiú esete Tóth Marival, a Szentivánéji álom, a Csókos asszony és a Figaró házassága látható. A gyermek és ifjúsági közönséget A kis herceg, a Pomádé király új ruhája, a Szivárvány szép kapujában és a Kalandra fel! című előadásokkal várja a színház. A Latinovits Zoltán Játékszínben többek között a Jeanne D' Arc, a Caligula helytartója, az Utazás az éjszakába című előadások láthatók, kiegészülve egy Rejtő Jenő kabaréval.
Mindezek mellett több meghívott vendégelőadás szerepel még a Veszprémi Petőfi Színház repertoárjában. Az igazgató beszámolt arról is, hogy szeptember 11-én nagyszabású színházi nyílt nappal, gyermek-és családi programokkal, szórakoztató felnőtt műsorral, szabadtéri főzéssel várja az intézmény a közönséget.
A katartikus sikerű nyári előbemutató után szeptember 24-én az Anna Karenina című musical-opera premierjével kezdődik az évad. Az előadást Szerednyey Béla rendezte, vendégművészként Sasvári Sándor és Varga Miklós is látható a produkcióban. A direktor bejelentette: ezen a napon ünnepélyes keretek között a Latinovits Zoltán Játékszínt átnevezik Latinovits-Bujtor Játékszínre és ekkor avatják fel a színház főépületénél azt a bronz emléktáblát, ami Bujtor Istvánt ábrázolja.
Az évadnyitó társulati ülésen bemutatták a színház új tagjait: Kéri Kittyt, Trokán Annát és Horváth Zoltánt. Oberfrank Pál azt is elmondta, hogy Vasvári Lilla jelmezgyártás-vezető egy készülő amerikai produkcióban kapott munkát, ezért őt három hónapos fizetés nélküli szabadságra engedte el.


MZS_4343-01_press


Eperjes Károly művészeti tanácsadó hangsúlyozta, Bujtor István halála összekovácsolta a társulatot, olyan módon, ahogy a veszprémi kézilabda csapatot Marian Cozma tragédiája. Kiemelte: a színház ebben az évadban is szeretné tartani az elmúlt évekre jellemző művészi színvonalat, sőt némileg tovább emelni azt. Ehhez adottak a színészek számára jó játéklehetőséget biztosító darabok és azok a rendezők (Valló Péter, Szinetár Miklós, Dömölky János, Szergej Maszlobojscsikov), akik garanciát jelentenek a minőségre.
Horváth Lászlóné, a színház gazdasági vezetője többek között arról beszélt, hogy az intézmény pénzügyi helyzete stabil, egy állami számvevőszéki és egy belső ellenőrzési vizsgálat is volt a teátrumban a nyáron. A fenntartó önkormányzat nehéz gazdasági helyzete, a csökkenő finanszírozás és az elvonások miatt azonban nagyon fegyelmezett gazdálkodásra lesz szükség ebben az évadban is. A nehézségek ellenére idén is tudott a színház felújításokra pénzügyi erőforrásokat átcsoportosítani.
Talabér Márta, a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke biztosította a színházat a fenntartói támogatásról, bár azt hozzátette, az elmúlt húsz évben soha nem volt olyan nehéz helyzetben az önkormányzat, mint most, de erejükhöz mérten továbbra is igyekeznek segíteni az intézményt. Az alelnök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy 2008-óta a színház óriási fejlődésen ment keresztül, visszacsalogatta az elpártolt nézőket, növelte a saját bevételeit és olyan színvonalas előadásokat kínált a közönségnek, hogy arra az egész megye büszke lehet.

Debreczenyi János Veszprém polgármestere szintén megköszönte az elmúlt évek közönségvonzó produkcióit és sikeres évadot kívánt a színház összes dolgozójának.

 

Ghymes koncert és színházi nyílt nap

A Ghymes együttes koncertjével és nagyszabású nyílt nappal várja a közönséget szeptember 10-11-én a Veszprémi PetőfiSzínház. A kétnapos rendezvényen rengeteg programmal szórakoztatja a teátrum társulata a felnőtt és gyermek nézőket, érdeklődőket.

 

ghymes

 

A színházkertben szeptember 10-én (pénteken) este hat órakor Bor és lányka címmel a népszerű Ghymes együttes ad koncertet. Rosz időben az esemény a színházban lesz. Ebben az esetben a helyszínen délután négy órától korlátozott számban sorszámozott belépőt bocsát ki az intézmény a nézőknek. Ezen a napon este fél kilenckor az Ezredik éjszaka című előadást láthatják a nézők szabadtéren, a produkció esőhelyszíne szintén a színház. Másnap, szeptember 11-én (szombaton) délelőtt tíz órától egészen este hat óráig színes, változatos, szórakoztató programok, színpadi műsorok várják a közönséget a színházszínház épülete ad otthont. előtt és az épületben. A társulat népszerű színészei számtalan meglepetéssel készülnek és dedikálják a frissen váltott bérleteket. A gyermekeket arcfestés, kézműves foglalkozás, jelmezes fotózkodás is várja, lesznek színházi és sportos vetélkedők, asztalifocibajnokságok, színházbejárások. A gyermeknapra meghirdetett versíró pályázat alkotásaiból felolvasást tartanak a színészek, akik délután zenés, szórakoztató műsorral kedveskednek a felnőtt közönségnek. A programoknak rossz időben a színház épülete ad otthont.

forrás: Petőfi Színház

süti beállítások módosítása