Hedda Gabler Norvégiában

A Dollár Papa Gyermekei elnevezésű színházi csoport előadásában 2010. szeptember 25-én Ibsen Hedda Gablerje vendégeskedik az oslói Színháztörténeti Múzeumban. Az előadás a vendégjáték előtt még Budapesten is látható egy alkalommal a Skandináv Házban, szeptember 19-én.

Kiss-Vgh_Emke_rdg_Tams_Varga_Balzs_fot-Plyi_Zsfi

 

A három fiatal pályakezdő színész, Kiss-Végh Emőke, Ördög Tamás és Varga Balázs által alapított Dollár Papa Gyermekei elnevezésű színházi csoport a Norvégiai Magyarok Baráti Körének felkérésére utazik a norvég fővárosba.

Az előadás 2010. szeptember 19-én, vasárnap, este nyolc órai kezdettel utoljára lesz látható a bemutató helyszínén, a budapesti Skandináv Ház Alapítvány irodájában. A helyszín mellett további különlegesség, hogy a hét szereplős klasszikust újragondolva, a fiatal színészek mindössze a három főszereplő karakterét tartották meg, így megszületett a Hedda Gabler ez idáig ismeretlen változata.


Ibsen: Hedda Gabler

Hedda Gabler - Kiss-Végh Emőke
Jörgen Tesman - Ördög Tamás
Ejlert Lövborg - Varga Balázs

Időpont: 2010. szeptember 19., 20h
Helyszín: Skandináv Ház, Budapest, Klauzál tér 4.
Jegyfoglalás: atorta@windowslive.com

 

017

 

"Először 2009 tavaszán merült fel az ötlet, hogy saját erőnkből hozzunk létre színházi előadást. Most, 2010 szeptemberében ötödik bemutatónkat tervezzük.

Fontosnak tartjuk, hogy csakis azzal foglalkozzunk ami bennünket érdekel, hogy olyan különleges színházi eseményeket hozzunk létre, amelyek túlmutatnak a "kukucska színházon".

Mindig nagy hangsúlyt feketetünk a helyszínre, arra, hogy helyspecifikus színházi előadást hozzunk létre. Olyat, ahol lehetőségünk nyílik összemosni vagy újraértelemezni néző és színész viszonyát.

Fontosnak tartjuk, hogy előadásaink játékosak legyenek, nem pedig reprodukálható, lépésről lépésre újra eljátszható cselekvések és átélhető érzelemek puszta megjelenítése legyen. Arra, hogy előadásaink éljenek. Arra, hogy élő színházat hozzunk létre."

Az előadás a Norvég Királyi Nagykövetség és a Skandináv Ház közös bemutatója, a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program része.

 

forrás: Dollár Papa Gyermekei

süti beállítások módosítása