Vendégjátékok bérletben

Elkezdődött a 2010/2011-es évad a tatabányai Jászai Mari Színházban. A megyeszékhely színháza - a megnövekedett fenntartási költségek miatt - idén arra kényszerül, hogy az eddig megszokottól eltérően - saját előadások létrehozása helyett - a felnőtt nézőknek szóló kínálatot meghívott produkciókból állítsa össze.

 

_Z7E2356_kisebb

 

Ezért az évad a „változatosság" jegyében zajlik, amelynek megfelelően havonta megújuló kínálat (több színháztól / társulattól többféle produkció) várja a nézőket. Ugyanakkor a havi előadások száma is csökkeni fog, vagyis ezek az előadások kevesebb alkalommal lesznek láthatók, esetenként csak egyetlen egyszer.

A színház előzetes terveiben ugyan nem szerepelt, de - a hűséges bérletes közönség óhajának eleget téve - a meghívott előadások egy részét mégis bérletbe foglalták.

A felnőtt bérletben az egri színház Csörgess meg! című „mobil revüje", a budapesti Katona József Színházból A hős és a csokoládékatona és Kern András előadásában A kellékes című előadás (a Vígszínház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása) lesz látható. Az első (Jászai-Hűség) bérletes előadás szeptember 25-én lesz.

A színház a gyerekeknek hirdetett előadásait változatlan bérletes konstrukcióban kínálja. Összesen nyolc meghívott előadás látható (a kaposvári Csiky Gergely Színház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Tintaló Társulás és Méhes Csaba és a Brass int the Five előadásaiban) a korosztályok szerint meghirdetett négy bérletben.
Örömteli azonban, hogy - a tervek szerint - saját, tatabányai gyermekelőadás mégis készül az új házban, ennek bemutatója novemberre várható. Kárpáti Péter Országalma című darabját rendezőként végzett fia, Kárpáti István állítja színpadra.

forrás: Jászai Mari Színház

süti beállítások módosítása