Sepsiszentgyörgyi évadhirdető

2010 szeptember 20-án véget ér a nyári szünet idejére és az új évad első hónapjára hirdetett készenléti munkanélküliség a Tamási Áron Színházban.

tasz_logo_transzparens_HU

 

A három hónapig tartó munkabeszüntetés által az intézmény mindössze annyi pénzt tudott megspórolni, hogy az intézmény jövőjét veszélyeztethető lépések nélkül vészelje át a 2010-es év utolsó három hónapját. A szilveszteri produkció kivételével a 2010/2011-es évad valamennyi új előadása stúdiótérben kerül bemutatásra, ily módon a színház vezetősége csökkenteni tudja a díszletek előállítási költségeit is, melyek anyagi fedezete jelentős mértékben visszaesett az elmúlt évadokhoz viszonyítva.

A szokásos két bemutató helyett idén ősszel a sepsiszentgyörgyi színházban egy bérletes előadás, Shakespeare A velencei kalmár című színműve készül el Bocsárdi László rendezésében, főszerepben Mátray Lászlóval és a Sepsiszentgyörgyre nemrég visszatért Szakács Lászlóval. Bérleten kívüli szilveszteri produkcióként Alexandre Dumas A három testőr című regényéből készült musical-átirat kerül bemutatásra Selmeczi György rendezésében, mely előadásban a Tamási Áron Színház művészei mellett újra fellépnek majd a Kolozsvári Állami Magyar Opera énekesei is. Bérletes előadásként mutatja be továbbá a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata Csehov Három nővér című darabját (rendező: Keresztes Attila) Sepsiszentgyörgyön, a vendégjátékra 2010 októberében kerül sor.

Az intézmény 2011-es tavaszi terveit is a válság jegyében fogalmazta meg. Az új bemutatók sorát Tom Stoppard Árkádia című darabjának bemutatója zárja majd, ám amennyiben ezt az intézmény anyagi lehetőségei megengedik, két új bemutató erősíti majd szabadelőadásként az intézmény repertoárját: gyerekelőadásként (9-től 99 éves korig) Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című darabja Zakariás Zalán rendezésében, kamaratermi produkcióként pedig Jean Genèt Cselédek című drámája Bocsárdi László rendezésében. A színházi műsor a Selmeczi György kolozsvári vendégművész által rendezett nagyszínpadi produkción kívül egy másik - semmilyen bérletcsomagban nem szereplő - előadást is tartalmaz majd: Kolcsár József Zabhegyező című ingyenes egyéni előadását, mely J. D. Salinger regénye alapján készült.

 

A felnőtt bérletek az új évadban a következő előadásokat foglalják magukba:
1. William Shakespeare: A velencei kalmár
r.: Bocsárdi László; Nagyterem, stúdióelőadás
2. Anton Pavlovics Csehov: Három nővér.: Keresztes Attila; Nagyterem (a Szatmárnémeti Északi Színház vendégjátéka)
3. Tom Stoppard: Árkádia
 r.: Zakariás Zalán; Nagyterem, stúdióelőadás
4. Negyedik előadásként a bérlettel rendelkezők  az elmúlt évadok repertoár-darabjai közül választhatnak egy olyan produkciót, melyet bérletük részeként újra megtekinthetnek. A választható előadások a következők: Tadeusz Słobodzianek Ilja próféta; Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő; Molière: A mizantróp; I.L. Caragiale: Karnebál; Makszim Gorkij: A nap fiai; Beaumarchais: Figaro házassága; A csoda - játék Tamásival két részben az Énekes madár című színjáték alapján.

 

A 2010/2011-es évad diákbérletei a következő előadásokat tartalmazzák:
1. Tadeusz Słobodzianek Ilja próféta
 r.: Bocsárdi László; kamaratermi előadás
2. William Shakespeare: A velencei kalmár
r.: Bocsárdi László; Nagyterem, stúdióelőadás
3. Tom Stoppard: Árkádia
 r.: Zakariás Zalán; Nagyterem, stúdióelőadás
4. Negyedik előadásként diákbérleteseink az elmúlt évadok repertoár-darabjai közül választhatnak egy olyan produkciót, melyet bérletük részeként újra megtekintenek. A választható előadások a következők: Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő; Molière: A mizantróp; I.L. Caragiale: Karnebál; Makszim Gorkij: A nap fiai; Beaumarchais: Figaro házassága; A csoda - játék Tamásival két részben az Énekes madár című színjáték alapján.

 

A felnőtt-bérletek 40 lejbe, a kedvezményes diák- és nyugdíjasbérletek 20 lejbe kerülnek. Kiemelt bérletcsomagok: a Tamási Áron bemutató-bérlet (65 lej), a Comenius pedagógusbérlet (35 lej), a három előadásra szóló vidéki felnőtt-, és diákbérletek (20 lej), valamint a színházi repertoár összes előadására érvényes Mecénásbérlet (400 lej). Mivel az idei válság-évadban a színház nem tudja felvállalni a hangversenyek szervezését, a Támogató-bérlet megszűnik ettől az évadtól. Az eddigi bérlet-ajánlatok mellett három különleges bérlettípust hirdet meg a színház az idei évadban:

 

Ábel bérlet
egészségügyi dolgozóknak, lelkészeknek, délutáni váltásban dolgozóknak

Az Ábel névre keresztelt bérletet rugalmassága miatt olyan nézőknek kínálják, akik elfoglaltságaik miatt nem tudnak a hagyományos bérletek adott napjain színházba menni. A négyszeri belépésre feljogosító bérlet egy egyszerű helyfoglalást követően bármelyik bérletes- vagy szabadelőadás napján felhasználható. Ez a bérlet nem névre- és nem előadásra szól, így felhasználója szabadon választhatja ki, hogy melyik előadást kívánja megnézni (akár ugyanazt az előadást is többször megnézheti), maga döntheti el, hogy egyedül vagy meghívottjával kíván színházba menni (amennyiben két vagy három személy nézi meg az előadást a bérlettel, minden személy belépése egy bérletszelvény elhasználását eredményezi). Az Ábel-bérlet ára 40 lej.

Bakk Lukács bérlet
mindazoknak, akik azt hitték, nekünk nincsen humorunk

Különleges újdonságnak számít ez a bérlet, amit a műsoron szereplő vígjátékokra hirdet meg a színház. A bérletben az elmúlt évadok négy komédiája: Caragiale Karnebál című darabja, a Tamási Énekes madár című színjátéka nyomán készült A csoda című előadás, Beaumarchais Figaro házassága című klasszikus vígjátéka valamint Tadeusz Słobodzianek Ilja próféta című komikus története szerepel. A Tamási Áron halhatatlan hőséről, Bakk Lukácsról elnevezett bérlet kiváló alkalmat kínál a színháztól évek, vagy akár évtizedek óta elpártolt nézőknek is arra, hogy megnézzék, milyen manapság a színház, hogy viccelünk (akár komoly dolgokkal is) ebben az új évezredben. A Bakk Lukács bérlet ára 25 lej.

Visszajáró bérlet
színházszeretőknek, és mindazoknak, akik úgy érzik, semmit sem szalaszthatnak el

Szívesen megnézte volna tavaly ősszel A mizantrópot, de nem kapott rá jegyet? Soha nem látott színpadon Caragiale-darabot, és most úgy érzi, pótolnia kell a lemaradást? Minden előadáson ott volt, de úgy érzi, valamit ott, A csoda második felvonásában nem értett pontosan? Vagy egyszerűen csak nem tud meglenni színház nélkül? A színház idén először meghirdetett új bérletével a rendes jegyek fele áránál is kevesebb összegért láthat előadásokat az elmúlt évadok repertoár-előadásai közül. A Visszajáró-bérletet öt vagy hét előadásra lehet kiváltani az évad elején. Választható előadások: Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő; Tadeusz Słobodzianek Ilja próféta; Molière: A mizantróp; Makszim Gorkij: A nap fiai; Beaumarchais: Figaro házassága; A csoda - játék tamásival két részben az Énekes madár című színjáték alapján; I.L. Caragiale: Karnebál. A Visszajáró-bérletek ára öt előadásra 30 lej, hét előadásra 40 lej.

Az új évadban a rendes jegyek ára 15 lej, a diákok és nyugdíjasok által igényelhető kedvezményes jegyek ára 7 lej. A szakmajegyek ára 5 lej; szakmajegyet csak színházban dolgozó művészek igényelhetnek. Bemutató előadásokra a jegyek ára 30 lej. A Tamási Áron Színház 2010/2011-es új évadát október 3-án az Ilja própéta című előadás nyitja meg.

A bérleteket szeptember 21-étől válthatják meg az érdeklődők a Városi Kulturális Szervezőirodában hétfőtől csütörtökig 11:00-16:00 óra közt, pénteken 11:00-13:00 óra közt. A bérletes helyek telefonon is lefoglalhatók a bérletárusítás időpontjáig a 0267-312-104-es, a 0728-083-336-os és a 0745-589-214-es telefonszámokon.

 

forrás: Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása