Nyílt próbával ünnepelnek Miskolcon

Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója 1883. szeptember 21-én volt a Nemzeti Színházban. Ennek emlékére ünnepeljük országszerte a Magyar Dráma Napját ezen a napon azzal a céllal, hogy jobban megismertessük a hazai drámairodalom értékeit a közönséggel.

 

mindenlato_fooldal

 

Az elmúlt évben Spiró Györggyel találkozhattak a nézők a Miskolci Nemzeti Színházban, Lévay Adina rendező pedig az Éjjeli menedékhely című színmű előkészületeibe vezette be az érdeklődőket a Magyar Dráma Napján. Idén is hasonlóan izgalmas, és egyszersmind tanulságos programokkal várjuk a dráma és a színház szerelmeseit.

 

A MINDENLÁTÁS
Vendég: Gabnai Katalin színikritikus, író, drámapedagógus

Ebben az évadban a színház vendége A mindenlátó királylány című mesejáték szerzője, Gabnai Katalin színikritikus, író, a hazai drámapedagógia jelentős alakja, aki tévé-és rádiójátékok mellett több gyerekdarabot is írt, melyek témáját legtöbbször a magyar népköltészetből merítette.


2010. szeptember 21. 14.30 óra • Játékszín

 

NYÍLT PRÓBA

A Magyar Dráma Napján az érdeklődők bekukkanthatnak A mindenlátó királylány című mesejáték, valamint a Menyasszonytánc című klezmer musical próbájába. A mesejátékot Seres Ildikó rendezi, Jávori Fegya-Miklós Tibor-Kállai István-Böhm György musicaljét pedig Halasi Imre állítja színpadra.


2010. szeptember 21. 10 óra • Nagyszínház (Menyasszonytánc)
2010. szeptember 21. 11 óra • Kamaraszínház (A mindenlátó királylány)

A Magyar Dráma Napja programjai ingyenesek, jegyek korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők.

 

forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása