Szabad Akadémia

A Maladype Színház 2010 októberétől indítja útjára új, Szabad Akadémia címet viselő előadássorozatát, mely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.

maladype

 

"Nem tehetem meg, hogy úgy fessek tájképet, hogy közben nem veszek tudomást arról, ami körülöttem zajlik." Oskar Kokoschka

A Maladype Színház ebben az egész évadot átölelő sorozatban azoknak az embereknek a részvételére számít, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotógondolat teremtő-aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

Tervezett témáik és kapcsolódó programjaik, nyilvános párbeszédek formájában, alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról, és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Így, a tavalyi évad sikeres Übü király nyílt próbáihoz hasonlóan a nézőkkel együtt, a társulat  színészeinek közreműködésével, kilépve az idő- és a térdimenziók által meghatározott jelenből, - a platoni szabadgondolkodás mintáját követve - felépíthetjük a korszerű színházi műveltség alapjait képező, új „színházi-civilizációt".

Plato_i_sin_akademi
Platón /Kr. e. 427- Kr. e. 347/ az Akadémián tanítványoktól körülvéve
(Carl Johan Wahlbom festménye után készült grafika)

 

A Szabad Akadémia vendégei lesznek jelentős hazai és nemzetközi szakemberek is.

A havonta két alkalommal (vasárnaponként) megtartott előadássorozatra előzetesen a maladype@maladype.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Az első két alkalom időpontja:
2010. október 3., 12.00-20.00
2010. október 31., 11.00-19.30

Helyszín:
Maladype Bázis
VIII. ker Mikszáth tér 2.

forrás: Maladype Színház

süti beállítások módosítása