Tovább üzemel a Csendautomata

Budáról átköltözik a pesti oldalra a városi Csendautomata. A D1618 Műhely műszaki és művészeti kísérlete olyan nagy sikert aratott, hogy meghosszabbították a működését. Bár a PLACCC Fesztivál hivatalosan vasárnap véget ért, a hatását hátrahagyta Budapesten.

PLACCC-csendautomata_1

 

Új helyre költözött a Csendautomata. Az űrhajóra emlékeztető, sárga-fekete színű szerkezet hétfőtől szerdáig egy másik forgalmas közlekedési csomópontban, a Bajcsy-Zsilinszky út és a József Attila utca kereszteződésében várja az érdeklődőket. A Gödör Klub közelében október 4. és 6. között naponta 10-től 18 óráig lehet beleülni a hangszigetelt, formatervezett, egyszemélyes kabinba. A csend hallgatója egy kis üvegablakon keresztül kilát a környékre, de annak a zajából szinte semmit sem hall.


csendautomata_2

A Csendautomata a múlt héten három napig működött Budán, a Moszkva téren. A járókelők kíváncsiak voltak a kísérletre, és több százan ültek be a kabinba. Az alkotók szerint az emberek általában meglepődtek, amikor a kimondottan zajterhelt környéken öt percig csak a saját testük zörejeit hallották. A Csendautomata ötlete Kukucska Gergely építésztől származik, akinek kutatótársa, Nagy Attila Balázs akusztikai szakértő segített kidolgozni a részleteket. A kabin a tervezés után 10 nap alatt készült el a lakatosműhelyben és majdnem 800 kilogramm a súlya. A Csendautomata az Isover Hungária Kft., a Largogroup Kft., a Kotschy és Társai Kft., a Rigips Magyarország Kft., a Határ-T plusz Kft., a Rakosy Glass Kft és Stocker György segítségével és támogatásával jöhetett létre.

A Csendautomata ötletéről, műszaki hátteréről, megépítésről információk és fotók a D1618 Műhely internetes blogján:
http://d1618.wordpress.com/2010/09/09/1db-csendautomata/

 

 

Placcc_logo_color

 

A negyedik PLACCC Fesztivál vasárnap hivatalosan véget ért, de a hatása még nem múlt el. A gyalogosok, autósok és tömegközlekedők továbbra is láthatják az 1000% alkotócsoport óriási, színes falfestményeit a Nyugati téri felüljáró lábain. Az ÉN / TE / Ő című munka a nagyvárosi közömbösség ellen emeli fel a szavát a maga szelíd, de határozott módján. A képzőművészek három évre kaptak engedélyt, így a színes névmások várhatóan 2013. őszéig maradnak a Nyugati téren. A jelszó tehát továbbra is: Tartsd nyitva a szemed!


1000-_kesz_5

A PLACCC Fesztivál hamarosan új művészekkel, új produkciókkal és új helyszínekkel tér vissza. Ha nem akarsz lemaradni az eseményekről, kérj ingyenes hírlevelet a honlapunkon keresztül vagy csatlakozz a PLACCC rajongói klubjához a Facebook-on!

PLACCC - Művészet máshogy, máshol.

forrás: Placcc Fesztivál

süti beállítások módosítása