Áramlat a színházban workshop

Az Utcaszínházi Alkotóközösség, a 2010/11. évad folyamán workshop sorozatot indít, amely bepillantást enged az Információ és Energia áramlata a színházban című kutatás részleteibe.

 

Andrea_Collavino_Elena_Popa

 

A sorozat első eseményei:
október 23-24-én, Andrea Collavino;
november 6-7-én, Andreas Schantz
workshop-hétvégéi a Sín Kulturális Központban

Collavino Udineben él, színész, rendező, író, az Utca-szak alapító tagja, a magyar közönség többek között a Soldat Pulcinella c. előadás Woyzeck-jeként láthatta őt.
Alapvetőnek érzem a játékot: azt gondolom, hogy a kreativitás összeköttetésben áll az öröm érzéssel, és feltételezi egy közeg kialakítását, amelyből megprróbáljuk száműzni a hibázástól való szorongást és az egyéb félelmeket.
Schantz Jelenleg München mellett él, színész és bohóc, egy improvizációs társulat vezető egyénisége; saját produkcióit játssza; bohóc- és improvizációs technikákat tanít; a müncheni bohócdoktorok hivatalos trénere, és maga is bohócdoktor.
Az improvizáció lehet olyan, mint egy absztrakt festmény - egy szín itt, egy másik ott, egy szimbólum, néhány realista elem... Próbáld érzékelni a színpadot mostantól mostanáig, cseppfolyóssá válni az impulzusaid számára, készen arra, hogy akármikor változtass. A bizonytalanság és a biztonságérzet hiánya természetes kísérőjelenségek, alátámaszthatják valami új megszületését.


Andreas_Schantz


Jelentkezés: utcaszak@gmail.com
Információ: www.utcaszak.hu, +3670 384 4585 - Pokorny Kornél


A műhelyek 10h. -tól 17h. -ig, olasz és angol nyelven, tolmácsolással zajlanak majd és minden érdeklődő számára nyitottak (létszámuk limitált: 20 fő). A részvétel díja két napra: 15.000 a két hétvégére együtt, összesen 25.000 ft. Alaposan indokolt esetben biztosítunk kedvezményt.

A workshopok témáiból az Utcaszínházi Alkotóközösség tagjai október 30.-án, szombat este 20h.-kor a Tűzraktérben, és november 5.-én, később megjelölendő közterületen, MŰHELYBEMUTATÓT tartanak!

Az Energia és Információ áramlata a színházban egy neurobiológiai és pszichológiai hátterű kutatás, célja színházi technikák tanulmányozása, fejlesztése, amelyek olyan, a színészi alkotói folyamatban rendszeresen felmerülő problémákhoz nyújthatnak gyakorlati hozzáférést, mint a jelen- vagy készenlét, az összpontosítás, a tudatosan tervezett cselekvés, a képzelet és gondolat irányítása, a test és elme együttmunkája, a szorongások, gátlások felismerése, az érzelmek ki- és bekapcsolódása, a páros és közösségi kapcsolatok a színpadon vagy a közönséggel való munka. Ezen témák különféle megközelítéseit követhetik nyomon az érdeklődők:

2010. október 6./13./20.-án Lipka Péter vezette nyitott tréningeinken a Tűzraktérben,
valamint a tél és a koratavasz folyamán Lipka Péter, Méhes Csaba, Simon Balázs és mások vezetésével további workshop-hétvégéinken.

 

süti beállítások módosítása