Évadkezdet a Bábszínházban

A Budapest Bábszínház megnyitotta meg kapuját a nézők előtt. Ez évadban, az Andrássy úti épület előcsarnokában a Mesék és mandalák című kiállítással is fogadják a közönséget, első premierként pedig a Csipkerózsika kerül műsorra.

Csipke_IMG_0089

 

A Grimm-testvérek meséje a költő Lackfi János verses átiratában, a színész-énekes-zeneszerző Szemenyei János nyitánytól a fináléig tizennégy dalt átölelő muzsikájával elevenedik meg. Kuthy Ágnesnek az élő- és a bábszínházat elegyítő rendezéséhez Gombár Judit tervezte a látványt.

Már készül a társulat a rákövetkező, november 18-i bemutatóra is, a Zágrábi Bábszínházzal koprodukcióban. Nemcsak a rendezője, Ivan Kristijan Majic horvát, de az egyik színésze is a kétszereplős bábjátéknak, amely Tehén a holdon című klasszikus rajzfilm, az Oscar-díjas Dusan Vukotic alkotásának adaptációja.
Januárban két premierrel is várják a gyermekközönséget. A nagyobbacskákat A brémai muzsikusokkal, amelyet szintén Grimm-meséből, az kiöregedett szürke-szamár és a vén kutya, a macska, a kakas történetéből írt bábszínpadra a rendező tisztét is betöltő Veres András együtt Gimesi Dórával. A kicsinyeket pedig a Friss tintára invitálják, amelynek szellemes, ritmikus-dallamos versikéit, mondókáit, kiszámolóit jeles kortárs költőknek - azonos című - gyermekvers-antológiájából merítették Tengely Gábor rendezéséhez.
Az évad utolsó bemutatója lesz áprilisban A hattyúk tava, amely a felnőtt-nézők érdeklődésére is számíthat. Csajkovszkij halhatatlan muzsikájával állítja színre Balázs Zoltán - egyedi stílusú előadással gazdagítva a bábtársulat repertoárjának azt a hagyományos vonulatát, amely klasszikus zeneművekre, Mozart, Sztravinszkij, Bartók kompozícióira épül.
A Budapest Bábszínház tizenegy - három-három előadást magukban foglaló - bérletsorozatában mind az újabb előadások, mind a régebbi sikerprodukciók szerepelnek.

süti beállítások módosítása