Pályázatok nyilvánossága

A tatabányai Jászai Mari Színház igazgatói posztjára pályázatot írt ki az önkormányzat. Öten adták be pályázatot, ami a szakmai bíráló testület elé került. A munkakör ellátásának kezdő időpontja és a munkába lépés napja 2011. január 1-je. Az igazgató kinevezése 5 év határozott időtartamra, 2015. december 31-ig szól. A pályázat elbírálásának határideje: 2010. december 20.

kulso3


A Magyar Színházi Portál, mint minden korábbi hasonló estetben, minden Pályázónak biztosítja a publikációs lehetőséget.
Az öt pályázó, akiket a múlt héten megkerestünk azzal, hogy tegyék nyilvánossá pályázatukat:

 

- Bencze Ilona színésznő, a Madách Színház társulatának tagja.
Visszavonta pályázatát.


- Crespo Rodrigo színész a Győri Nemzeti színház tagja
Várjuk a pályázati anyagot.


- Dósa Zsuzsa
Domján Edit díjas színművész
Várjuk a pályázati anyagot.

 

- Harsányi Sulyom László rendező, a tatabányai Jászai Mari Színház jelenlegi igazgatója
A beadott pályázati anyag ITT olvasható >>>

 

- Szolnoki Tibor színész , a Madách Színház társulatának tagja
Várjuk a pályázati anyagot.


Kapcsolódó anyagok:

- A kiírás a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatói posztjára a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján >>>
- Pályázatok nyilvánossága - Pesti Magyar Színház, Budapesti Kamaraszínház, Játékszín, zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, veszprémi Petőfi Színház (2010)
- Pályázatok - Kaposvár 2008
- Pályázatok a Nemzeti Színház igazgatói posztjára (2007)

 

------------

2010. október 18.

Az érintett színház jelenlegi igazgatója, Harsányi Sulyom László pályázóként az alábbi levelet juttatta el  Szerkesztőségünkhöz:

 

Tisztelt Színház.hu Szerkesztőség!

Mint bizonyára tudják, a Jászai Mari Színház igazgatói posztjára pályázatot írt ki az önkormányzat. Öten adtunk be pályázatot, ami a szakmai bíráló testület elé került. Az elbírálás napján derült ki számomra, hogy az elbírálás után sem válnak nyilvánossá a benyújtott pályázatok. Én ezt elvi és gyakorlati okokból is rendkívül károsnak tartom.

A pályáztatási rendszer értelme épp a nyíltság. A pályázóknak az érintett nézők, városlakók, önkormányzati döntéshozók, a színházi szakma és a tágabb közvélemény előtt, a leírt nézeteiket vállalva kellene összemérniük alkalmasságukat. Ez ad egyáltalán lehetőséget arra, hogy a pályázatban kifejtett, megígért cselekvési program számon kérhető legyen a pályázókon. Ekkor lehet lemérni a pályázatok szakmai színvonalát, komolyan vehetőségét vagy komolytalanságát. A nyilvánosság hiánya a felelősség előli elbújásra ad alkalmat a pályázók, a szakmai bírálótestület és a döntéshozók számára. (Mondva csinált indoknak tartom azokat a kísérleteket, amelyek üzleti titokká próbálnak nyilvánítani művészeti és intézményvezetési kérdéseket.) És még egy fontos érv a pályázatok nyilvánossága mellett. Csak a pályázatok ismeretében, lehet tisztán látni és megérteni, hogy miért és mi mellett teszi le voksát a színházfenntartó. A pályázatok ismerete nélkül a döntés értelmezhetetlen vagy félremagyarázható.

Amennyiben a fenti érveimet megfontolandónak tartják, kérem, adjanak teret a szinhaz.hu -n a pályázatom nyilvános megjelenésének, és egyúttal kérem a Szerkesztőséget, hogy járjon közbe a többi pályázónál azzal, hogy felajánlják számukra is a pályázatuk nyilvános megjelentetését.

Köszönettel: Harsányi Sulyom László pályázó


 

2010. október 27.

A Magyar Színházi Társaságnak  a tatabányai polgármesterhez elküldött levele, amelyben tájékoztatást kérnek a jelenlegi helyzetről :

 

SchmidtCsabaPolgarmesterurTatabanya

 

 

2010. október 28.


Döntés született
A tatabányai színház új igazgatója Crespo Rodrigo


A tatabányai képviselő-testület ma (csütörtökön) titkos szavazáson 11 vokssal Crespo Rodrigo színészt választotta meg öt évre a helyi Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának.
Az MTI értesülései szerint az intézményt tíz évig vezető Harsányi Sulyom Lászlóra egyetlen voks sem érkezett, a volt direktor el sem jött az ülésre. A pályázók közül Szolnoki Tibor 6 szavazatot kapott.
Crespo Rodrigo, aki jelenleg a Győri Nemzeti Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja, 2011. január 1-jétől vezeti majd a tatabányai teátrumot.

süti beállítások módosítása