Egy este - két koreográfia

Először lép fel Egerben a Győri balett, ráadásul 30 éves ünnepi műsorát mutatja be október 26-án este 7 órától a színház táncbérletében.

Gyri_Balett_A_hall_s_a_lnyka

 

Barta Dóra, érdemes művész a tánctagozat vezetője szándéka szerint saját bemutatók mellett olyan társulatokat is meghívnak, amellyel kinyitják a tánc világát a közönség előtt. Különleges lesz a Győri Balett bemutatkozása, mert még sohasem léptek fel Egerben.

A halál és a lányka

A halál és a lányka Schubert egyik legnagyobb alkotása. Robert North feszesen felépített koreográfiája egy félelmetes útra viszi a nézőt, amelyen megtapasztalhatjuk a fiatal lány izgalmas kapcsolatát a halállal.
Gyri_balett_Kakas

Kakas

„Christopher Bruce Rooster (Kakas) című koreográfiája egy igazi csemege. A darab egy/sok férfi jellemrajza, gondoljunk csak az örök csábító, Don Juan klasszikussá vált leírására (S. Kierkegaard: Vagy-vagy). A férfi itt és most, az ördög színeiben, vérvörös ingben és fekete nadrágban, a Rolling Stones zenéjére csábít el gátlástalanul minden nőt. Vonzalma sohasem lelki, hanem csak érzéki szinten működik..." A hatvanas évek és a hetvenes évek elejének stílusával, szellemiségével megfűszerezett, testbeszédre épülő Kakas, vitalitásával tűnik ki. A Rolling Stones legismertebb slágereinek magával ragadó ritmusa és a friss szemléletű koreográfia inspirálni fogja a nézőt.

forrás: Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása