Ezekben az időtlen órákban

Nem vitairat, készítői nem is annak szánták ezt a zártkörű protestelőadást: inkább egyértelmű állásfoglalás az otthon szülés jogának szabadsága mellett és Geréb Ágnes elmúlt három hete ellen. Most nem az utca a helyszín, babakocsik és transzparensek sincsenek, de világos, hogy demonstráción vagyunk.
 

fotó: Horváth Nóra, origo


Felolvasószínházról van szó, a színpadon 12 színésznő - Jordán Adéltól kezdve Fullajtár Andreán és Udvaroson át Törőcsik Mariig vagy három nemzedéket lefed a korcsoport -, mellettük pedig Hegedűs D. Géza. Néhány percet kap mindenki a neki jutott szöveggel, a téma adott - szülő nők, férjek, hozzátartozók történetei, vallomásai. A csapat odateszi magát, felesleges közülük bárkit kiemelni (talán esetleg Hegedűs D. brutális bajszát), zárásként pedig a népdal is jól szól Bognár Szilvia és Korpás Éva előadásában. Az előadást az Utolsó időkből ismert Mátyássy Áron rendezte

Az origo videója plasztikus képet az előadásról, plusz az alkotók is nyilatkoznak, a teljes, majdnem másfél órás hanganyag pedig innen letölthető. Akik pedig szívesen csatlakoznának a demonstráció folytatásához, ide nézzenek el. Az előadás egyszeri alkalom volt kedden a Tháliában, de azt ígérik, hogy a felvételt a szinhaz.hu-ra kiteszik egy az egyben.

süti beállítások módosítása