Fesztiváldíjak a Művészeti Egyetemnek

Alig kezdődött el az új tanév a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, máris két fesztiválon sikerült díjat nyerniük az intézmény hallgatóinak.

mady1

 

Október 18-30. között zajlott a 25. Piatra Neamţ-i Színházi Fesztivál, ahol a Művészeti Egyetem a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal koprodukcióban készült Gianina Cărbunariu mady-baby című előadással vett részt. Borbély B. Emília az egyetem harmadéves színész szakos hallgatója a színiiskoláknak odaítélt díjak közül a legjobb színésznőnek járó elismerésben részesült. Az előadás rendezője B. Fülöp Erzsébet, az egyetem tanára, aki sajátos invencióval a háromszereplős darabból egyéni előadását rendezett. Az előadás másik érdekessége, hogy szokatlan módon egy kisbusz (utazó)közönségének jelenlétében éli meg Borbély B. Emília a külföldön szerencsét próbáló Mădălina történetét.


legzes400


Szintén október végén, 25. és 29. között került sor az egyik hazai legrangosabb bábos seregszemlére, a kolozsvári Puck Fesztiválra. Az egyetem másodéves báb szakos mesterképzős hallgatói a tavalyi évadban az Ariel Gyermek- és Ifjúsági Színházban bemutatott Légzés című előadással mutatkoztak be a fesztiválon. A Gavril Cadariu rendezte nonverbális felnőttelőadás a kísérleti színjátszás és a tárgyanimáció jegyében született. A versenyen kívül játszott produkciót a 9. Puck Fesztivál szakmai zsűrije különdíjban részesítette az elődás művészi tökéletességéért és korszerű formanyelvéért.

forrás: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

süti beállítások módosítása