"Zóna-létezés"

November 7-én, vasárnap Janisch Attila, hazai és nemzetközi szemléken többszörösen díjazott filmrendező, Balázs Béla-díjas és Érdemes Művész lesz a Maladype Színház Szabad Akadémia előadássorozatának a következő beszélgetőpartnere. Ez alkalommal a szent és a profán kapcsolatát, a köztes lét, a "Zóna-létezés" kérdéseit járják körbe Tarkovszkij Stalker c. filmjének ismertetése után.

janisch_szurke
Janisch Attila

 

"Nem tehetem meg, hogy úgy fessek tájképet, hogy közben nem veszek tudomást arról, ami körülöttem zajlik." /Oskar Kokoschka/

A Maladype Színház, 2010 októberétől, ennek a mottónak a jegyében indította útjára új, „Szabad Akadémia"címet viselő előadássorozatát, mely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.


homlokzat1
Maladype Bázis

Ebben az egész évadot átölelő sorozatukban azokra számítanak, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotógondolat teremtő-aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

A tervezett témák és kapcsolódó programjaik, nyilvános párbeszédek formájában, alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról, és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Így, a tavalyi évad sikeres Übü király nyílt próbáihoz hasonlóan a nézőkkel együtt és a Maladype Színház színészeinek közreműködésével, kilépve az idő- és a térdimenziók által meghatározott jelenből, - a platoni szabadgondolkodás mintáját követve -felépíthetjük a korszerű színházi műveltség alapjait képező, új „színházi-civilizációt".

A havonta két alkalommal (vasárnaponként) megtartott előadássorozatra előzetesen a maladype@maladype.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

---------

Szabad Akadémia

Helyszín:  Maladype Bázis - VIII. ker Mikszáth tér 2.
Időpont:
2010. november 7. vasárnap, 12.00-20.00


maladype

forrás: Maladype Színház

süti beállítások módosítása