Segítsünk és fagyoskodjunk!

Különleges eseményeknek ad otthont az Új Színház ezen a hétvégén. November 20-án szombaton este a nagyszínpadon „darabtemetésre" kerül sor, Georges Feydeau-Maurice Hennequin: Fogat fogért című vígjátékát utoljára láthatja a közönség. Az előadásra jeles vendégek is érkeznek, a vörösiszap által elöntött települések képviselői - többek között Devecser polgármestere -, valamint a gondok elől kikapcsolódni vágyó helyi károsultak kisebb csoportja is helyet foglal majd a nézőtéren. A függöny legördülését követően egy szerény fogadás keretében koccinthatnak, beszélgethetnek az alkotókkal és a színészekkel.

FogatFogrt_1

 

Az Új Színház a szombat esti előadás teljes jegybevételét a rászorulóknak ajánlja fel! Illetve az előadás után Márta István igazgató és Csomós Miklós főpolgármester-helyettes egy adománygyűjtő urnát avatnak fel az Új Színház előcsarnokában, amelybe év végéig lehet az adományokat elhelyezni!

JEGYVÁSÁRLÁS a Fogat fogért c. előadásra >>>

 

November 19-én és 20-án egy különleges, és nem mindennapi bemutatóra is sor kerül. A Pulzus Társulat az Új Színház közreműködésével, 19:15-től a színház művészbejárója előtti parkolóban mutatja be Fagy című előadását! Jevgenyij Griskovec „Tél" című művéből Baksa Imre és Markó Róbert készítette az előadás szövegkönyvét. Mivel szabadtéri előadásról van szó, ezért a „kötelező felszerelés" az időjárásnak megfelelő meleg ruházat és kiegészítők!

 

fagykozep


FAGY
JEVGENYIJ GRISKOVEC „Tél" című művéből
fordította Tompa Andrea
SzabadTÉLI előadás az Új Színház művészbejárója előtti parkolójában

Első katona: KROÓ BALÁZS
Második katona: TÓTH MÁTÉ
Angyalka: JELINEK ERZSÉBET
Zene: CSIKI CSABA
Díszlet-jelmez: CSEH RENÁTÓ
Dramaturg: BAKSA IMRE és MARKÓ RÓBERT

RENDEZŐ: BAKSA IMRE

Bemutató: 2010. november 19-én és 20-án, 19:15
További előadások: december 2., 3., 16., 19.15 óra
JEGYVÁSÁRLÁS >>>

 

Te hogy bírod a hideget?

„Amundsen mondta, a sarkkörkutató, hogy a hideg az egyetlen dolog, amihez nem lehet hozzászokni."

csillagos ég. küldetés. süvítő szél. kötelező olvasmányok. ónos eső. hősök. csípős hideg. álmok. fagypont. születésnap. teli hold. bomba. tejköd. cigaretta. hóvihar. bajuszka. köd szitálás. tűz. jégverés. griskovec. Fagy

JEVGENYIJ GRISKOVEC az egyik legjelentősebb kortárs orosz drámaíró. Darabjaival mind a legátlagosabb nézőt, mind a legkifinomultabb ízlésű színházba járót is képes megszólítani. Valószínűleg azért, mert írásaiban a szereplők általában mint gyermeki beszélők nyilatkoznak meg, akik rácsodálkozva kiszolgáltatott létükre veszik tudomásul múltjukat, környezetüket. Griskovec személyes, közvetlen és egyszerű, minden teatralitást mellőzve az őszinteség újra felfedezője.

Tél című darabja a 2000-es Arany Maszk Fesztiválon elnyerte a legjobb drámáért járó díjat.

 

PULZUS Társulat

Azt keresik, mi kelti életre azt a közös figyelmet, érverést, amelyből valóban közös aktus, vagyis színházi élmény születhet. Ha sikerül, akkor a PULZUS, amely Nézőkből, és Alkotókból álló társulás, elnyerte lét jogosultságát. Az előadás során olyan lüktetést szeretnének elérni, mint amit számos utas egyszerre érez a repülőgép felemelkedésekor.

Forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása