Netkomédia

A Szombathelyi Weöres Sándor Színház érdekes kísérletbe fogott: olyan előadást állítanak színpadra 2011 nyarán, amelynek alkotási folyamatába bevonják a közönséget. A leendő Néző már az előadás témájának kiválasztásához is hozzájárulhat ötleteivel: a beküldött ötletekből válogatva, azokat összeillesztve, azokból építkezve, a zsűri közreműködésével állítják majd össze a darab történetét...

netkomedia_logoAz olvasók véleményezhetik egymás ötleteit, az alkotók ezt is figyelembe veszik. A következő fázisban az írók jönnek: elkészítik a szövegkönyvet. A közönség itt sincs kizárva: bárki írhat darabot, véleményezheti a többiekét. A továbbiakban a Néző beleszólhat majd az előadás szereposztásába, valamint az interneten keresztül követhető lesz a teljes próbafolyamat is.

A Színház.hu számára fontos minden olyan kezdeményezés, amely bepillantást enged a Néző számára a Színház működésébe, illetve amelynek kapcsán többet tudhat meg a közönség igényeiről. Ezért (is) fogadtuk nagy örömmel a Weöres Sándor Színház felkérését a Netkomédia kísérlet támogatására.

 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a zsűriben korunk kiemelt gondolkodói és művészei ülnek:
a zsűri elnöke Jordán Tamás, tagjai Várady Szabolcs, Rudolf Péter, Bognár Róbert, Schlanger András. Az előadást Schlanger András rendezi majd a Szombathelyi Nyári Színház keretében.


Játsszon Ön is velünk! Látogassa meg a Netkomédia.hu oldalt, és ossza meg velünk ötleteit!

 

Üdvözlettel,
Herner Dániel
Színház.hu felelős szerkesztő

süti beállítások módosítása