Producerek utoljára

2010. december 7-én kétszázadszor, egyben utoljára látható a Madách Színház színpadán a Producerek, Mel Brooks musicalje.

 

G71

 

Mel Brooks amerikai polihisztor (színész, dalszövegíró, zeneszerző) filmforgatókönyvet írt a színház és a show business világáról. A filmet 1967-ben mutatták be, világszerte hatalmas sikerrel. Mel Brooks Oscar-díjat kapott a forgatókönyvért.

Három évtizeddel később Brooks színpadi musicalt készített a filmből, ő írta a zenét és a dalszövegeket is.

 

G62

 

A 2001-es Broadway-i bemutató akkora sikert hozott, hogy a produkció nyomban 12 Tony-díjat söpört be, többek között a legjobb musical, a legjobb zene, a legjobb színész, a legjobb színésznő díját.

A Broadway-i bemutató után 2004-ben Londonban is színre került.

 

G109

 

A Madách Színház nagy musical előadásainak van egy közös ismertető jelük: az ún. "non-replica" változat. Ez azt jelenti, hogy a Madách Színház nagysikerű zenés előadásai nem valamely külföldi produkció másolatai. Az eddig színre került musicalek szerzői engedélyt és felhatalmazást adtak arra, hogy az angolszász hagyománnyal ellentétben a magyar alkotók ne az eredeti előadást állítsák színpadra, hanem saját fantáziájuk és alkotókedvük szellemében teremtsék meg a saját színpadi változatukat.

G68

 

A Madách Színház-i Producerek a 2005-2006-os évadban a Színházi Kritikusok Céhe díját is elnyerte: a Legjobb Zenés/Szórakoztató Előadás lett.

forrás: Madách Színház

süti beállítások módosítása