Netkomédia 1. forduló

Holnapra kiderül, mi lesz az első Netkomédia témája. A zsűri 4 témát választott ki, ezek közül online szavazás alapján dől el, melyik lesz a befutó. Ma még lehet szavazni, két téma között éles verseny folyik, kíváncsian várjuk...

netkomedia_logo

 

A zsűri nehéz helyzetben van, mert rengeteg jó ötlet jött be (egyik-másik már valóságos szinopszisvázlat, például a P.H.-é), nehéz közülük választani.

A zsűri könnyű helyzetben van, mert rengeteg jó ötlet jött be, és bár nehéz köztük választani, talán nem is kell okvetlenül: sok javaslat nemhogy kizárja, inkább kiegészíti egymást.
A zsűri végül is a következő négy irányban lát lehetőséget, hogy sikeres netkomédia születhessen.


Ma még lehet szavazni, a verseny éles!

SZAVAZÁS ITT >>>

 

 


A zsűritagok a Netkomédiáról - 1,5p

 

 

1. Szombathely (Savaria) legyen a helyszín és egyben a téma is (Döme Zsuzsa, Rácz Károly, Segesvári Szabolcs, Fényes Szandra, Éliás Eszter, Terekes Éva, Asbóth Gyöngyi, mások).

Ebbe belefér több más téma, például a „színház a színházban" (Süle Tamás), a „vidék-főváros ellentét" (Csendes Ramóna), továbbá sok olyasmi mint „a mai harmincasok szakítási stratégiája" (Kibuc), „féltékenység + kibeszélő show" (Gabika), „zenés, kosztümös darab kissé szabados archaikus versbetétekkel" (Koosán I.) - ti. azt próbálják. A téma mellett szól, hogy nyitott, tehát sok lehetőséget ad az írónak, némiképp ellene szól, hogy helyismeretet igényel.

2. Osztálytalálkozó 20 év múltán (sohasemondd)

Szerelmek, szakítások, „mai körmagyar", (Verrasztó Sára), féltékenységek, karrierek, gőz és szauna (négy férfi, négy nő - Igaz Kamilla), kibeszélő show, szélhámoskodás )P.H.) SZTÁRszakács vagy SZTÁRvalami (Asbóth Gyöngyi), kommunikációs tréning (Erős Zsolt), sok minden feldolgzható benne, ráadásul könnyen kapcsolható az első témakörhöz, Szombathelyhez.

 

3. Rasszizmus (Kiriván Mária, honleány), magyar-cigány ellentét, de humorban oldva (bokka)

Ehhez is van csatlakozása a szélhámosságnak, kibeszélő show-nak, szerelemnek, féltékenységnek, sőt akár mese is beleilleszthető (Vass Éva, Tél Apó), és sok minden korábban említett motívum. Természetesen ebben és a korábbi témakörökben is megjeleníthető a net, a mobiltelefon és vidéke (ismerkedés, lebukás, kóklerkedés stb.).

4.Virtuális lét, second life, celebség (Asbóth Gyöngyi)

A média által kreált sztárok, celebek és/vagy hálón létrejött álszemélyiségek találkoznak a való életben a valódi mivotukban, és szembesülniük kell önmagukkal és egymással.

 

A Weöres Sándor Színház minden ötletadónak köszöni részvételét, és a következő játékosokat jutalmazza főpróbára szóló 2-2 belépővel:


Asbóth Gyöngyi
bokka
honleány
Igaz Kamilla
kibuc
Kiriván Mária
Koosán I.
lilis
P.H.
Segesvári Szabolcs
sohasemondd
Terekes Éva

forrás: Netkomédia

 

Kapcsolódó cikk:
- Netkomédia - Csináljunk színházat!

süti beállítások módosítása