Város vagy erdő?

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház december 15-én 19 órától, a színház Nagytermében mutatja be William Shakespeare: Ahogy tetszik című közismert vígjátékát. Az idei évad első nagyszínpadi bemutatóját a budapesti Koltai M. Gábor rendezi.

 

ahogy400

 

„Város vagy erdő? Menni vagy maradni? Betagozódni vagy kivonulni? Felvállalni vagy álruhába bújni? Idealizmus vagy valóság? Romantika vagy realitás? Elvhűség vagy kompromisszum? Részt venni az életben vagy kikerülni? És a szerelemben?
A darab szereplői kivonulnak a világból, és teremtenek maguknak egy mesterséges Édenkertet, ahol mindenki megpróbálja meghozni a maga döntését. De lehet-e döntéseket hozni a világon kívül?" - vallja az előadás kapcsán a rendező.

Koltai M. Gábor a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán végzett 2000-ben. 1995 óta jelennek meg írásai (Holmi, Jelenkor, Filmvilág, Színház). Rendezései mellett dalszövegeket ír, könyveket és drámákat fordít, 2005-ben pedig megjelent Sediánszky Nórával közösen írott Tempefői c. drámája. 2010-ben elnyerte Budapest Főváros Színházi Díját "Legjobb rendezés" kategóriában ("A Danton-ügy"). Fontosabb rendezései: Shakespeare: Romeo és Júlia, Othello; Weöres Sándor: A kétfejű fenevad; Ford: Kár, hogy kurva; Przybyszewska: A Danton-ügy; Füst Milán: Boldogtalanok; Kleist: Amphitryon; Goldoni: Mirandolina; Wedekind: A tavasz ébredése.
Az előadásban fellépnek: Molnos András Csaba, Kiss Attila, Mátray László, Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Tasnádi-Sáhy Noémi, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, László Pecka Péter, Páll Gecse Ákos, Nagy Sándor, Vass Richárd, valamint Kardos M. Róbert a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának tagja.
A produkció létrejöttéhez hozzájárult Sediánszky Nóra dramaturg, Kalmár Bence díszlet- és jelmeztervező, valamint Albert Alpár tervező asszisztens. Az előadásban elhangzó élőzenét Kiss Attila hangszerelte.

A december 15-i bemutatót követően a vígjátékot legközelebb december 16-án és 21-én láthatják 19 órától.
Az előadásra jegyek elővételben 16 lejes egészáron, illetve 8 lejért kedvezményesen a színház jegyirodájában válthatók.

A jegyiroda nyitvatartása: hétköznap 10-13, szerdán és pénteken 17-19 óra között is, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. Szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.


plakatahogy400

 

forrás: Csiky Gergely Állami Magyar Színház

süti beállítások módosítása