Transzdunatális Unió

A nemrég megnyílt Teréz krt-i SZIKRA cool-tour-house színháztermében debütált a KoMa Társulat legújabb premierje, Az utolsó roma - Egy utolsó cigány címmel. A premiert követő első előadás jövő hét kedden látható, a FÜGGETLENÜL egyMÁSért - VI.P keretein belül, így ennek az előadásnak a bevételét a vörösiszap katasztrófa enyhítésére fordítják.

IMG_4665

 

2193-ban járunk, a Transzdunatális Unió spirituális fővárosában: Budapesten. A mai napon nem kisebb eseménynek lehetünk szem és fül, de mindenesetre tanúi, mint a sokak által várva várt, már- már követelt: Az UTOLSÓ ROMA - emlékkiállítás ünnepi megnyitójának, és első tárlatvezetésének. Akik itt belépnek, találkozhatnak a közelmúlt egy sajátos és sok vitát kiváltó népcsoportjával, akik azonban ma már nincsenek közöttünk. Mégsem árt emlékezni rájuk, mert így megemlékezünk önmagunkról is, hiszen közöttük éltünk.

 

IMG_4695
fotók: Takács Zsolt | foto.szinhaz.hu
Tovább a teljes galériához >>>

 

A múzeumban a születéstől a végsőmegoldásig kísérhetjük figyelemmel a cigánykérdést - és megismerkedünk a kérdésre adott válaszainkkal is. Kérjük a tárlók előtt maradjunk csendben, kövessük a tárlatvezető utasításait, mert a megelevenedő négy dimenziós installációk nem riadnak vissza a látogatóktól való kommunikációtól sem. Ne hagyják magukat becsapni, ne etessék, ne itassák, pénzzel se támogassák a kiállított tárgyakat, akkor sem, ha ők ezt igen erélyesen követelik.

Kellemes, tanulságos perceket kíván: A Tárlatvezetőség

 

IMG_4698

 


AZ UTOLSÓ ROMA - EGY UTOLSÓ CIGÁNY
Író: Kovács Kristóf

Szereplők:

Derzsi Dezső, Fekete Zsolt, Katona László, Jaskó Bálint,
Lass Bea, Mohai Tamás, Polgár Péter, Scherer Péter, Szabó Vera, Valcz Péter

Jelmez: Pirityi Emese
Fény: Mervel Miklós

Műszaki vezető: Horváth GALLO Árpád
Külső koordinátor: Vékes Csaba, Zrinyi Gál Vince
Producer: Manna Egyesület

Előadás időpontok:
2010.12.21 Kedd 19:00 - FÜGGETLENÜL egyMÁSért - VI.P
2011.01.09 Vas. 20:00
2011.12.18 Kedd 20:00
2011.12.19 Szerda 20:00
/Bemutató: 2010. december 15. 20:00 óra/

JEGYVÁSÁRLÁS >>>

Helyszín: SZIKRA cool•tour•house (1066 Budapest, Teréz krt. 62.)


IMG_4737


süti beállítások módosítása