Év vége A kis herceggel

Két premier, egy jubileumi előadás, újabb színházi vetélkedő és egy nagyszabású operett-bemutató. A Veszprémi Petőfi Színház sokszínű év végi-év eleji  programja.

kish1

 

A hétvégén került színre a Veszprémi Petőfi Színház idei utolsó nagyszínpadi produkciója, A kis herceg. Juhász Róza rendező az előadással olyan örök értékekre szeretné felhívni a figyelmet, mint a felelősség, a barátság és a szeretet.

- A darabot akarom megfejteni, s így tisztán színpadra vinni, mindenféle csavar és átértelmezés nélkül. Ez a mű mese felnőtteknek, ám mint mese, a gyerekeknek is szól.

kish2

 

A rendezői koncepcióban két síkon zajlik az előadás. Az egyik a gyermekek számára kinyíló történet, ezt a kis herceg képviseli, s jelen van a pilóta, aki viszont a felnőttek világához tartozik. A kis herceg és a pilóta más-más világ, ez a két szál egymással találkozik a végén - hangsúlyozta Juhász Róza, aki elégedett a veszprémi társulat remek színészeinek, valamint a két gyermekszereplőnek, Oszvald Balázsnak és Pej Leventének eddigi teljesítményével. Mint mondta: a két kisfiú két különböző egyéniség, kettős szereposztásban láthatók majd a most készülő produkcióban. Oszvald Balázs egy tudatosabb személyiség, míg Pej Levente egy kicsit huncutabb gyerek, s ez is érdekessé teszi az előadást.

 

kish3


A kis herceg

Kis herceg: Oszvald Balázs/Pej Levente
Pilóta: Földi László
Rózsa: Terescsik Eszter
Király: Benczédi Sándor
Hiú: Keresztes Gábor
Iszákos: Szűcs László
Üzletember: Máté P. Gábor
Lámpagyújtogató: Bakody József
Földrajztudós: Háromszéki Péter
Kígyó: Baranyi Péter
Virágok: Perjési Hilda
Róka: Kuna Károly

Rendezőasszisztens: Pápes Mónika
Díszlettervező: Libor Katalin
Jelmeztervező: Libor Katalin
Koreográfus: Podolskaya Viktoria
Fordító: Rónay György

Rendező: Juhász Róza

Előadás időpont decemberben: 2010.12.30 csüt. 17:00
Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínpad
JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 


SingSingSing ünnepi hangulatban

A SingSingSing musical-showt láthatja a közönség december 27-én (hétfőn) délután három és este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.

dec15_veszprem_singsingsing_jelenetkep

 

Az előadásban színpadra lép Halas Adelaida, Módri Györgyi, Szűcs Krisztina, Szeles József, Kőrösi Csaba, Keresztes Gábor, Keller János, Szomor György, Végvári Eszter, Buch Tibor, Vastag Csaba, és egy dalt énekel Vastag Tamás is. Szakál Attila rendező a karácsonyi ünnepek hangulatához igazodva új, sok meglepetést ígérő műsort állított össze.

JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 

Indul a bakterház hatvanadszor

Az Indul a bakterház című vígjáték hatvanadik előadása december 28-án (kedden) este hét órakor lesz a Veszprémi Petőfi Színházban. A Bereményi Géza által színpadra állított produkció töretlen népszerűségnek örvend a nézők körében, a teátrum életében pedig fontos állomás, hiszen nagyon régóta nem volt példa arra, hogy egy darab ennyi ideig műsoron maradjon.

Az Indul a bakterház bemutatója 2008. március 28-án volt a Veszprémi Petőfi Színházban. Azóta az előadást több helyen az országban (Szombathelyen, Székesfehérváron, Tihanyban, Nyíregyházán, Szentendrén, Keszthelyen, Győrben) mutatta már be a veszprémi társulat. A Szabó baktert alakító Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója elmondta: az, hogy egy produkciót vidéken ilyen rövid idő alatt megéli a hatvadik előadást, nem általános és egyre ritkább. Szerinte az Indul a bakterház sikersorozatának a titka a jó darab-és rendezőválasztás, a szereposztás, és az, hogy a közönség előnybe részesíti a könnyedebb darabokat a fajsúlyosabbaknál akkor, amikor színházi élményt választ.

 

Szucs-Szalma-Eperjes

 

Indul a bakterház

Bendegúz: Őri Ádám
Szabó bakter: Eperjes Károly
Banya: Bajcsay Mária
Anya: Meszléry Judit
Patás: Kőrösi Csaba
Marhakereskedő: Tóth Loon
Konc bácsi: Bakody József
Csámpás Rozi: Dobra Mária
Piócás: Nyirkó István
Buga Jóska: Kuna Károly
Csendőr Béla: Szűcs László

Csendőr Géza: Szalma Tamás

Rendező: Bereményi Géza
Kossuth-díjas

JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 

Készül a diákság a színházi vetélkedésre

A Veszprémi Petőfi Színház hagyományteremtő szándékkal hívta meg a város és megye a középiskoláit egy évenkénti nemes versengésre. A Paradicsomtól a pokolig című játékra jelentkező iskolák csoportjai első alkalommal Madách Imre Az ember tragédiája című művének egy-egy "szín-"ét adják elő, javasolt példány segítségével, maximált, 12 perces időtartamban. A különböző iskolák által színpadra állított színekből egy teljes előadás születik, amelynek a bemutatója a teátrum nagyszínpadán lesz 2011. január 22-én. A játékban a megye 15 oktatási intézményéből mintegy 200 diák vesz részt.

Az iskolák képviselői a Veszprémi Petőfi Színházban találkoztak nemrég. Megbeszélték a technikai és egyéb igényeket a teátrum műszaki vezetőivel, a szervezéssel és a művészeti titkársággal. Mint mondták, a produkciók készülnek, a diákok érdeklődéssel dolgoznak, és örömmel veszik azt, ha a színház művészei szakmai segítséget nyújtanak számukra. Ennek köszönhetően a társulat tagjai közül Kőrösi Csaba, Csarnóy Zsuzsanna, Keresztes Gábor, Szeles József, Kéri Kitty, Tóth Loon, Gere Dénes Ákos, Baranyi Péter és Módri Györgyi járja az iskolákat, hogy tanácsaikkal hozzájárulhassanak a csoportok sikeres bemutatkozásához. A munka örömén túl természetesen díjazás is jár majd a legtehetségesebb csoportnak és a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőknek.

A veszprémi versengés fő védnöke: Szinetár Miklós, Kossuth-és Jászai-díjas, Kiváló-és Érdemes művész
Védnöke: Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke.

 

Csókos asszony Hirtling Istvánnal

Zerkovitz Béla és Szilágyi László népszerű operettjét, a Csókos asszonyt állítja színpadra Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színházban. A próbák már megkezdődtek a teátrumban, a bemutató január 14-én lesz. A produkcióban vendégművészként a Jászai Mari-díjas Hirtling István formálja meg Tarpataky báró szerepét, aki az Új Színházból érkezett vendégszerepelni Veszprémbe.

HirtlingIstvan400


A Csókos asszony könnyed, de igényes szórakozást ígér a nézőknek. Zerkovitz Béla, az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve ez. Örökzöld slágerei: "Mi muzsikus lelkek , Most amikor minden virág nyílik..., Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején" címűek garanciát jelentenek arra, hogy a közönség hátradőlhet a székében és engedje, hogy a dalok, a szerelem és a humor szárnyán repítsék az operettek habkönnyű világába. Az előadásban Pünkösdy Katót Halas Adelaida, Dorozsmai Pistát Szeles József formálja meg. Ricát Módri Györgyi és Szűcs Krisztina, Ibolyát Keresztes Gábor és Máté P. Gábor formálja meg kettős szereposztásokban. Kubanekként Kőrösi Csaba, Hunyadinéként Csarnóy Zsuzsanna lép színpadra, Salvator pedig Bakody József lesz. A további szerepekben Soltis Eleonóra, Szűcs László, Vajda Károly, Dominek Anna, Perjési Hilda és Matykó Xénia látható.

A további előadások:
2011.01.15. szombat 19:00
2011.01.24 hétfő 19:00
JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása