A Klasszikon koncertje a Fészek Művészklubban

A Klasszikon együttes crossover koncertje 2011. január 7-én 19 órától a Fészek Művészklub nagytermében. Ajánló.

A Klasszikon crossover koncertje 2011. január 7-én 19 órától hallható a Fészek Művészklub nagytermében. (Bp, VII. Kertész u. 36.)
Jegyek a helyszínen, a jegypénztárakban és a www.jegy.hu weboldalon kaphatók.

 

 

klasszikonfel

 

 

A KLASSZIKON

 

Klasszikon ...ahol a klasszikusok a XXI. század nyelvén szólnak.
A crossover operaesten az operaslágerek és a könnyűzene hangzásvilága találkozik.
A Klasszikon művészei: ének: Sebők Monika, zongora: Nagy László Adrián, szaxofon: Zsemlye Sándor, bőgő/ basszusgitár: Martos Attila, dob: Tiba Sándor.

A Klasszikon együttes a klasszikusok újszerű, egyéni interpretálójaként jelent meg a magyar zenei életben. Az elmúlt években komoly repertoárt dolgozott ki, amivel mind a komolyzene, mind a könnyűzene közönségének újat tud mutatni.
Szlogenjüknek megfelelően, Sebők Monika operaénekesnő és jazz zenekara a klasszikus repertoárt könnyedségében igényes zenei csemegeként tálalja, a mai lüktetéshez, a mai hangszerekhez, a mai érzésvilághoz közelítve a zeneműveket. Műsorukon az áthangszerelt és jazzimprovizációkkal díszített instrumentális és oratorikus művek mellett főként a jól ismert operaslágerek feldolgozásai hallhatók, amelyeket a legkülönbözőbb könnyűzenei műfajok (a jazz, a swing, a blues, a rock'n' roll, a szalonzene és a musical) stílusjegyeivel fűszereztek meg. A képzett könnyű- és komolyzenészek együtt muzsikálásából megszülető egyedi hangzásvilág azok számára is izgalmassá teszi az opera műfaját, akik eddig óvatosak voltak vele, a műfaj rajongói számára pedig izgalmas szellemi kalandot nyújtanak.

 

süti beállítások módosítása