Kedvezményes jókedv

Új év, új fogadalmak, vagy talán már újabbakat is tettünk év eleje óta. Ha idén megfogadtuk, hogy felfedezünk olyan színházakat is, amelyben még nem jártunk, színesebb lehet az évad. A Spinoza első kedvezményes ajánlata, hogy vidáman induljon az újév az, hogy  Bächer Iván: Újlipócia c. előadására 50%-os jegyeket kínálnak az első húsz, e-mailben jelentkező vendégnek.


spinoza_szinhaz_pirosszek

 

Újlipócia-zenés kabaré

Újlipótváros, avagy Újlipócia Budapestnek a harmincas években épült része. Bächer Iván maga is újlipótvárosi, Újlipócia szerelmese. Legújabb kabaréjának témája az újlipótvárosi élet, s mindez egyrészt a harmincas-negyvenes évek kupléival másrészt mai, saját dalokkal megtűzdelve.

 

Újlipócia-zenés kabaré
Írta: Bächer Iván

Szereplők:
Eszes Fruzsina
Rácz Attila
Bächer Iván

Zongoránál: Ökrös Ottó

Időpont: 2011. január 19. szerda 19 óra

 

Sokan kedvelik a Gozsdu udvarral szembeni Spinozaházat, ami néhány év alatt népes törzsközönséget tudhat magáénak. Februárra ezeket a színházi előadásokat ajánlják régi és leendő nézőiknek.

Február 3-án Lévai Katalin, politikus és írónő a vidéki zsidó lakosság életét, traumáját és a trauma feldolgozását tárja elénk Edelman Liza hagyatéka c. két szenvedélyes mini-drámájában. A szereplők: Borsos Luca, Fehér Adrienn és Tallós Rita, aki egyben színpadra is állította a darabot.

Február 5-én Magánügy címmel Gyabronka József adja elő Bächer Iván írásait, aki mazurázik is.

Február 12-én Haumann Petra alakítja Kosztolányiné Harmos Ilonka szerepét a Karinthyráda c. előadásban, amely az ismertető szerint óriási keresztrejtvény a női lélekről, látványos lelet a női lélek mélységeiről. A dramaturg: Gyulay Eszter, a rendező Király Attila.

spinoza_szinhaz_bejarat

 

Február 14-én választ kaphatunk, hogyan legyünk boldogok? Ezt feszegeti manapság a világ sok-sok guruja, s ugyanez történik a Guru c.  zenés játékában. Az érintett témák: szerelem, szex, partnerválasztás, házasság, kötődés, unatkozás, identitáskeresés, identitás stb. S a jó tanács, a megoldás hol egy szép operaáriában, hol humoros szövegben érkezik meg.

 

Guru

Professzor (guru): Hábetler András
Lány: Bucsi Annamária
Fiú: Merán Bálint

A zongoránál: Neumark Zoltán
Rendező: Fischer Gábor


Február 16. Hej, Salamon Béla!
'Nekünk Salamont az ég küldte kedélybetegség ellen' - írta egykor Kellér Dezső.
Valóban! A mai generáció már nem emlékszik rá, pedig kedélybetegség ellen ma is
jól jönne a 125 évvel ezelőtt Kárpátalján született színész-humorista.

 

Hej, Salamon Béla!

Salamon Béla szerepében: Székhelyi József
Színpadra alkalmazta: Murányi Péter
Rendezte: Székhelyi József

Február 17-én Ungvári Tamás estjét láthatják,  „Bűnbeesés után" Az értelmiség és Európa címmel.

Február 23-án Ephraim Kishon (Kishont Ferenc) RómeóNÉ és Júlia URA komédiáját adják elő. Rómeó és Júlia 30 évvel az esküvő után. Már nagyon unják egymást! Láthatjuk, mi lett a költői hősökkel az olasz családi fészekben - Kishon vitriolos tollából.

RómeóNÉ és Júlia URA

Rómeó (és Lőrinc barát): Tóth József
Júlia: Nagyváradi Erzsébet
Shakespeare: Réti Barnabás
A darabot Spinozásította és rendezte: Czeizel Gábor


TothJoco
Tóth József

 

Forrás: Spinozaház

süti beállítások módosítása