Mikor Sam és mikor Sammy?

Méhes László Zalaegerszegre csábítja a bohózatokat kedvelőket egy gondűző, mulattató estére. A Hamvai Kornél által fordított Primadonnák című darab január 21-én debütált az egerszegi színházban.

mehes-laszlo
Méhes László

 

Kedves Hölgyeim és Uraim! Kedves Színházlátogató Barátaim!

Ha egy gondűző, mulattató estére vágynak, ha szerették a Van, aki forrón szereti című filmet, vagy Latabár Kálmán remeklését az Egy szoknya egy nadrág című fergeteges alkotásban - jöjjenek el hozzánk Zalaegerszegre megnézni a Primadonnákat, fenti művek testvérdarabját!

Itt nem is egy, de mindjárt két szoknyával és nadrággal lesz dolguk, mert az állástalan Shakespeare-színészek, hőseink, a nagy örökség reményében nem riadnak vissza a sűrű jelmezcseréktől sem. Úgy váltogatják fiú-lány ruháikat, hogy a döbbent család tagjaival egyetemben mi is csak kapkodjuk a fejünket, mikor jön Sam és mikor Sammy?

Azon meg csak drukkolni lehet, hogy a Kleopátra és Titánia jelmezekben ügyetlenkedő fiúk a megfelelő lányokkal jöjjenek össze.

Ugye, nem hagy minket egyedül izgulni a „kispadon"?

Szeretettel várjuk a drukkerek közé.

Méhes László
rendező

-------

„Lenni vagy nem lenni" szavalja komor tekintettel Leo Clark, a valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész a readingi Rénszarvas Páholy klubestjén, ám a jelenlévők nem igazán fogékonyak a kultúrára, így a nemes törekvés csúfos kudarcba fúl. Leo sorsában osztozik barátja, Jack Gable is, és hamarosan a pályaudvar várótermében találják magukat. Elhatározzák, hogy felhagynak a magas művészet sörözőkben történő terjesztésével, és Hollywood felé veszik az irányt. A vállalkozáshoz csak egy apróság hiányzik: mintegy 1500 dollár. A megoldás a helyi napilap címoldaláról köszönt rájuk: „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán..." És hőseink elmennek a megadott címre megédesíteni az idős hölgy utolsó napjait... Azonban kiderül, hogy az idős hölgy rokonai, Alex és Sammy, nem férfiak, hanem NŐK...

 

ken00097_9
Ken Ludwig

Ken Ludwig

Ken Ludwig az egyik legnépszerűbb kortárs amerikai sztárszerző. Darabjait a West Enden, a Broadwayen és az egész világon nagy sikerrel játsszák. Húsz nyelvre lefordított műveit több mint harminc országban állították már színpadra. A Harvardon együtt tanult zenét Leonard Bernsteinnel, illetve színháztörténetet hallgatott Cambridge-ben. A Crazy for You (1992) című musicalért megkapta Anglia egyik legmagasabb színházi elismerését, az Olivier-díjat, illetve a Shakespeare in Hollywood (2003) című vígjátéka, amelyet az angol Royal Shakespeare Company számára írt, elnyerte a Broadway egyik kimagasló szakmai díját, a legjobb új darabnak járó Helen Hayes Awardot. Leading Ladies (2004) című bohózatát Hamvai Kornél fordításában Primadonnák címmel tekinthetik meg.

mehes11
Jelenet az előadásból


Ken Ludwig
Primadonnák

vígjáték
Fordította: Hamvai Kornél

Leo Clark - Sághy Tamás m.v.
Jack Gable - Kiss Ernő Jászai-díjas
Audrey - Pap Lujza
Maggie - Misurák Tünde
Larry - Szakály Aurél
Doki - Wellmann György Aase-díjas
Duncan - György János Aase-díjas
Florence néni - Ecsedi Erzsébet

Táncosok:
Kováts Dóra, László Attila, Lupaneszku Vivien,
Pete Zsuzsanna, Pethő Roland, Spisák István


Díszlet : Rózsa István
Ügyelő: Horváth Zoltán
Jelmez: Horváth Kata
Súgó: Kiss Szilvia
Rendező asszisztens: Ferencz András

Rendező: Méhes László Jászai-díjas

Előadás időpontok januárban:
2010. január 26., 27., 28., 29.
/Bemutató: 2011. január 21./

Forrás: Hevesi Sándor Színház

süti beállítások módosítása