Pulóveres mizantróp

Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban, és ez így maradhat akár egy hétig is eltarthat, viszont az előadásokat ettől függetlenül megtartják.

phoca_thumb_l_csendeakarok_domolky_daniel_web_008
Jelenet a Katona József Színház Csendet akarok c. előadásából
fotó: Dömölky Dániel

 

Vasárnap reggel a kéményseprő vállalat és az V. kerületi városüzemeltetési kft. munkatársai megállapították, hogy magas volt a levegő szén-monoxid szintje, a kazán égésterméke visszaáramlott a ház udvarába, a gáztüzelésű központi kémény több helyen lyukas, használata tilos, életveszélyes, ezért ki kell cserélni. A munkálatok várhatóan egy hétig tartanak és nem csak a színházat, hanem az épületének harminc lakását is érintik, azaz több száz lakót.

A színház pénteken mutatja be Molière A mizantróp című darabját, a jövő hét próbahét, szerdán főpróba, a színészeknek reggel, este próbálniuk kellene, de máris érezhetően csökken a hőmérséklet az épületben, mondta Mattyasovszky Bence ügyvezető igazgató. Azonban a szakmai vezetéssel egyeztetett álláspont egyelőre az, hogy előadás nem maradhat el. A művészek akár pulóverben, kabátban is megtartják az előadásokat, a kollégák forró teát fognak osztani azoknak, akik ilyen körülmények között is kitartanak a színház mellett. Természetesen, aki szeretné visszaváltani a jegyét az megteheti, de ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos végleges döntéseket a jövő hét közepén kell majd meghoznia a színház vezetésének, mondta Mattyasovszky Bence.

forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása