Bábszakos hallgatók vizsgája

A marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves bábszínész magiszteri hallgatói  január 22-én délután  mutatták be az Ariel Gyermek- és Ifjúsági Színházban az Óz, a nagy varázsló című előadást Oana Leahu rendezésében.


oz_marosvasarhely


Az Óz, a nagy varázsló Lyman Frank Baum meséje alapján játékos nyelvezettel, mozgással és zenével fűszerezve egy olyan történetet mond el a fiataloknak, amely a saját személyiségük fejlődéséről, a félelemeik legyőzéséről, a barátságról, a toleranciáról és a bátorságról szól. A lényeg az, hogy miként tudjuk leküzdeni a bennünk rejlő varázslót, hogyan tudunk kilépni saját árnyékunkból.
„Nagy öröm olyan fiatal színészekkel dolgozni, mint a másodéves bábos mesterisek. Ez a munka a tehetséggel, az odaadással, a csapatszelemmel és a komolysággal való talalkozást jelentette számomra, s annak reményét vetíti előre, hogy a bábművészet felzárkózhat a többi nagy művészet mellé”- mondja az előadás rendezője.

Szereposztás:   Bonczidai Dezső, Dénes Emőke, Halmágyi Éva, Incze Sándor Zoltán, Király-Kovács Anna, Lukács Emőke, Tollas Vanda, Vizi Imre.
Díszlet: Cristina Pepino. Zeneszerző: Dorina Crişan Rusu. Zene: Vizi Imre                                              

Az előadást a nagyobb iskolásoknak és a kamaszoknak egyaránt ajánlják.

STP80165_500x500_100KB

 

A Marosvásárhelyi ARIEL Ifjúsági és Gyermekszínház a Maros Megyei Tanács által fenntartott intézmény, amely román illetve magyar társulattal működik.

A román társulat vezetője Gavril Cadariu igazgató, művészeti tanácsadója Alina Nelega Cadariu. A magyar társulat művészeti vezetője Gavril Cadariu.
Az Ariel működése során repertoárszínházzá fejlődött, egy évadban összesen 5-15 címet tartva műsoron; külön-külön gondolnak az óvodás, kisiskolás, serdülő és felnőtt korosztályra.
Az underground program keretén belül a színház nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekelőadások mellett felnőtteknek szóló kísérleti előadásokat is bemutasson, és megnyissa kapuit a különböző színházi nyelvek, stílusok változatossága előtt.
A színházi kísérletezéshez kiváló teret biztosít a színház átalakítható fő játszóhelye és az underground pincehelyiség.
A székházban (Posta utca 2. szám alatt) tartott előadásokon kívül Székelyföld számos településén rendszeresen vendégszerepelnek, résztvesznek országos és határainkon túli animációs és színházi fesztiválokon, fórumokon.

 

Forrás: Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem

 

süti beállítások módosítása