Sivár és komikus mai mese

Egy férfi és egy nő áll egy New York-i lakás ablakában, és egy budapesti falat néznek. Egy fiatal férfi lelép az útról Budapesten, és egyenesen egy queensi autóba száll be.

dissi_gbor

 

Egy férj elfordul a feleségétől az ágyban, és megmarkolja a szeretője gyűrött ruháját. Egy újszülött elhagyja végre a zárt anyaméhet, és kiúszik a száraz levegőbe, míg egy artista az ikertornyok közé kifeszített drótkötélen fekszik, és a szabadulásról álmodozik... Tényleg bármikor foghatjuk magunkat és elsétálhatunk?

A Scallabouche és a Firefly képességeik és egyéni stílusuk egyesítésével játsszák el ezt az egyszerre sivár és komikus mai mesét, miközben vegyítik az angol és a magyar nyelvet. Komoly félreértéssel és katasztrofális eseményekkel kezdődik a történet, majd hallunk rossz akcentusokat, találkozunk a nightclubok feszengő publikumával, látunk álbajszokat, és néhány régi géppuskát. A Moment House a döntéseink által előidézett szakadásokat kutatja: amikor egy elhatározás miatt az életünk kettéválik, az identitás pedig egyszerűen felkel és elsétál...

 

AlexisLatham

 

2010. nyarán a Scallabouche Társulat a Moment House című produkciójával részt vett az Edinburgh-i Fesztiválon, ahol idén közel ezer előadást tekinthettek meg a nézők. A magyar-amerikai koprodukció sikerét mutatja, hogy a fesztivál egyik vezető médiuma, a Three Weeks a legmagasabb pontszámmal értékelte azt.

Scallabouche és a Firefly képességeik és egyéni stílusuk egyesítésével játszanak el egy sivár és komikus mai mesét, miközben vegyítik az angol és a magyar nyelvet.

A produkciót Magyarországon idén februárban először és utoljára a Szkéné Színházban tekinthetik meg az érdeklődők.

 

sc_400

 

A budapesti Scallabouche Company és a

vermonti (USA) Firefly Productions koprodukciója
A pillanat ház

(Moment house)
PREMIER!
amerikai - magyar koprodukció
Hungarian and In English! - Magyarul és angolul!

Szereplők:
Dióssi Gábor, Alexis Latham
Keefe Healy, Dennis McSorely

Rendező: Alexis Latham, Suzanne Mackay

Premier: 2011. február  4., 19.00 óra
További előadás időpontok:
2011. február  5., 6. 19.00 óra
(nyilvános főpróba: 2011. február 3.)
Helyszín: Szkéné Színház
BME "K" épület
1111 Budapest, XI. ker., Mûegyetem rkp. 3. II. emelet
mobil.: +36-20-531-9103
e-mail: szkeneszinhaz@gmail.com


A társulatról:

A Scallabouche Társulat 1998 óta van jelen a budapesti színházi életben. Adaptál, fordítot, feldolgoz, megalkot, és néha csak színre visz előadásokat. Látszólag a véletlen műve, de az is lehet, hogy a sors keze az, ami tevékenységüket a pillanat lehetőségeinek felkutatása irányába fordítja. Az improvizáció technikáit alkalmazva egyre több előadásukban azt próbálják megtudni, hogy milyen hosszúra nyújtható egyetlen pillanat, milyen kértelmű lehet egy pillanat, mielőtt a közönség felszabadul, és mennyi idő alatt döntik el a nézők, hogy miről is szól a történet.

 

süti beállítások módosítása