Környezet- és gyermekbarát manók

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2010/2011-es színházi évadának második bábelőadása kerül bemutatásra Zián & Kopik címmel, 2011. február 4-én 17:00 órától a színház Stúdió Termében, Palocsay Kisó Kata rendezésében.

Zian__Kopik_Foto-Benedek_Levente_2


„Kopik és Zián két környezet- és gyermekbarát manó. Remek cimborák, és van egy közös vállalkozásuk: a legjobb válogató szakemberek, igazi profikként végzik munkájukat. Mindenre gondjuk van, leginkább a környezetükre. Ők ismerik legjobban a fém-, műanyag- és papírhulladék helyét. Vidáman, felelősségteljesen végzik feladatukat, s mindig van idejük rácsodálkozni az őket körülvevő világra. Játék- és kísérletezőkedvük határtalan. Jelszavuk: «Ne legyünk csoda híján, itt vagyunk mi: Kopik s Zián!» Örömmel osztják meg szakmai tudásukat gyerekekkel, felnőttekkel. Manónyelvük mindenki számára érthető. Nincsenek titkaik, kivéve..." - állítják az alkotók.

A bábelőadás rendezője Palocsay Kisó Kata, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudomány Egyetem Színház és Televízió Karának tanársegédje. Dolgozott a kolozsvári Puck Bábszínháznál, a Kolozsvári Állami Magyar Színháznál, valamint a Tranzit Alapítványnál. Ugyanakkor díszlet- és jelmeztervező, báb- és marionettkészítő.

 

Zian__Kopik_Foto-Benedek_Levente_1

 

A produkció létrejöttéhez hozzájárult Palocsay Kisó Kata (rendezés, díszlet, bábok), Bodor Emőke (rendezőasszisztens, bábok), Benedek Levente (díszlet, bábok), Ciprian Tauciuc (bábok). A bábelőadásban fellépnek: Páll Gecse Ákos, Nagy Sándor, Vass Richárd és Páll Anikó Katalin.

 

Zian__Kopik_Foto-Benedek_Levente_3

 

A bábjáték a bemutatót követően legközelebb február 5-én 11:00 órától és február 16-án szintén 11 órától látható. Az előadásra jegyek elővételben 10 lejes egészáron, illetve 5 lejért kedvezményesen a színház jegyirodájában válthatók. Az előzetes helyfoglalások az előadás kezdése előtt 20 perccel érvényüket vesztik. A szervezők kérik, időben váltsák ki jegyeiket. A jegyiroda nyitvatartása: hétköznap 10-13, szerdán és pénteken 17-19 óra között is, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. Szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.

próbafotók: Benedek Levente
forrás: Temesvári Magyar Színház

süti beállítások módosítása