Stephens: Harper Regan

Az 1971-es születésű angol drámaíró Simon Stephens neve Magyarországon sem ismeretlen, hiszen 2008-ban a Szegedi Nemzeti Színház mutatta be Pornográfia című darabját, a Kolibri Színház pedig a Kócsagot játszotta.

img30422
Harper Regan
fotó: © Dr / Théâtre du Rond-Point

 

A szerző 2005-ig a londoni Royal Court Theatre irodalmi munkatársa volt. Első színpadi művét (Bluebird) 1998-ban írta, 2010-ben pedig egy musicallel, a Marine Parade-dal aratott sikert. Számos darabját játsszák világszerte. A párizsi Rond-Point Színházban 2011. január 19. és február 19. között láthatja a közönség a Harper Regant parádés szereposztásban.
A darab főhőse, Harper Regan egy negyvenes éveiben járó nő, akit nem csak családja zűrjei - lánya kamaszkori krízise, férje állásvesztése - gyötörnek, hanem munkahelyi gondjai is. Ráadásul főnöke nem engedi szabadságra, hogy meglátogassa haldokló apját. Az asszony azonban mindent maga mögött hagyva, hirtelen felindulásból útnak indul, és különféle szürreális kalandokba keveredik, amelyekből megerősödve kerül ki.
Az előadást Lukas Hemleb rendezte, aki a nyolcvanas években indult Németországban, de sokat dolgozott Franciaországban is, többek között az Odéon Színházban, az MC93 de Bobigny-ban, a Théâtre Vidy-Lausanne-ban, a Comédie-Française-ben, ahol Feydeau és Molière műveit állította színpadra. Az előadás díszletét és világítását Antal Csaba tervezte.

 

Forrás: ITI Magyar Központ

4

süti beállítások módosítása