Táncos február Tokajban

Két tánc-, és egy színdarabbal várja látogatóit az év legrövidebb hónapjában a Paulay Ede Színház. Egy éven belül februárban már harmadszor tér vissza a történelmi kisvárosba az ExperiDance, fellép a Miskolci Nemzeti Színház tánckara, és a tokaji deszkákon szerepel Harsányi Gábor, Gregor Bernadett, valamint Németh Kristóf is.

negyen_2_foto_PappMonika_BorsOnline
Francia négyes, avagy négyen a kanapén
fotó: Papp Mónika

 

Pikáns helyzetekkel és sok nevetéssel indította az évet a tokaji teátrum. Február nyolcadikán Gergely Róbert rendezésében a Paulay Ede Színházban mutatták be a Francia négyes, avagy négyen a kanapén című bohózatot. A sztori mondhatni tipikus: egy válófélben lévő házaspár életébe először a férj szeretője toppan be, akit nem sokkal később a feleség ifjú hódolója követ. A kellemetlen helyzetet pedig valahogy kezelni kell, melynek vicces és pikáns előadásáról Harsányi Gábor, Gregor Bernadett, Szabó Zsófi, Németh Kristóf és Szabó Máté gondoskodott.

Román Sándor tánctársulata, az ExperiDance gyakori vendég Tokajban. Egy éven belül már harmadszor látogatnak el a kisváros színházába, most a Revans című darabjukkal. Lúdas Matyi (hiszen eredetileg ú-val írta szerzője, Fazekas Mihály) történetét mindenki jól ismeri, az egyszerű libapásztor történetét adaptálták már színdarabra, filmre és rajzfilmre is.
A népi hőst megformáló pimasz kölyök kalandjait - aki nem fél a tőle erősebb és gazdagabb uraságtól, és háromszor adja vissza neki elszenvedett sérelmeit - a humor eszközeivel mutatja be a tánckar a népszerű ExperiDance stílushoz méltó változatban.


okrevans_2_foto_PinterArpad_experidance.hu
Revans
fotó: Pintér Árpád

A darabra nyolc hónapig készültek az alkotók, 2003-as premiere óta pedig több ezren élvezhették a színpadi látványvilágot. Arról, hogy a produkció az elmúlt években cseppet sem vesztett értékéből Tokajban győződhetnek meg a táncbarátok, február tizennyolcadikán, este hét órakor.

 

carmina_2_foto_BocsiKrisztian_mnsz.eu
Carmina Burana
fotó: Bócsi Krisztián

 

Négy nappal később a Miskolci Nemzeti Színház mutatja be Carmina Burana című táncjátékát. A megyeszékhely teátrumának tánckara Carl Orff zeneművét adja elő, a tizenharmadik századi verses kódex alapján írt muzsikát a legtöbb koreográfus feldolgozta már. Kozma Attila darabja hűen társul a tavasz, a bor és a szerelem, az élet és a kocsmai örömök, a vágyak himnuszaként emlegetett Orff-műhöz, ami pedig - csak a hegy levét emeljük ki a felsorolásból - Tokajban is méltó helyen van. A produkciót február huszonkettedikén, pénteken este mutatják be a Paulay Ede Színházban.

forrás: Paulay Ede Színház, Tokaj

süti beállítások módosítása