Megszólalt Alföldi

Megszólalt a Nemzeti Színház sokat támadott igazgatója, Alföldi Róbert a Narancsnak nyilatkozott arról, hogy hivatalosan nem értesítették a vele kapcsolatos kultúrpolitikai szándékokról és reméli, hogy marad 2013-ig posztján, emellett megpályázná a következő ciklust is.

2
Alföldi Róbert
fotó: Tésik Attila/delmagyar.hu

 

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attila nyilatkozatára is reagált. Azt mondta, tökösnek tartotta volna, ha a debreceni színházigazgató kijelenti, "takarítsátok el onnan Alföldit, mert én akarok lenni a Nemzeti igazgatója", de az, hogy "szakmainak álcázott kijelentésekbe csomagolja szó szerint azokat a mondatokat, amiket egy szélsőjobbos párt roggyant emberei ordítoznak, (...) az lehetetlen".

Alföldi arról is beszélt, felmerült, hogy önként távozik és fölajánlották neki egy másik színház vezetését, de fel sem merült benne, hogy elfogadja, mert szerinte elképzelhetetlen, hogy bemenjen egy másik társulatba, egy olyan vezető helyére, akit az ő kedvéért rúgnak ki.

Beszámolt arról, hogy a színház erkélyéről nézte végig a Jobbik november 30-i tüntetését, ami "nagyon megrendítette", hiszen azzal vádolták, "nyíltan propagálja a homoszexualitást, az aberrációt" és "a szerencse sem mer neki hátat fordítani".

Alföldi a román nemzeti ünnepről is szót ejtett, amit az eredeti tervek szerint a Nemzeti fogadott volna be. Szerinte ott hibázott, hogy színházi-művészi eseményként értelmezte az ünnepséget, holott diplomáciai esemény volt, és emiatt egyeztetnie kellett volna, mielőtt engedélyt ad a rendezvényre.

 

Kapcsolódó anyagok:

- "Egy intézmény nem tud megsértődni"  - Alföldi a  Nemzeti jövőjéről beszélt (2010. 02. 03.)
- A gittegylet, a maffia és legalább két füstölgő (2010. 01.20.)
- Érzékeny hely - Mi lesz a Nemzetivel? (2010. dec. 17.)
- 10 perc Vidnyánszkyval - Teátrumi hírek (2010. dec. 15.)
- Árpádsávra váltanák Alföldit - Demonstrációk a Nemzetinél (2010. 12. 02.)
- Hangsúlyeltolódás- Interjú Vidnyánszky Attilával (2010. júl. 29.)
- Interjú Alföldi Róberttel - 2. évad a Nemzeti Színház élén (2009. okt. 21.)
A 2008-as pályázat nyertese: Alföldi - Mozgóképes anyag
- Nemzeti.szinhaz.hu - Igazgatóválasztások (2002, 2008)

süti beállítások módosítása