Balázs Péter marad az "Aranycsapat" élén

Balázs Péter jelenlegi igazgatót választotta újabb négy évre a szolnoki Szigligeti Színház vezetőjévé csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A posztra rajta kívül még Zámbori Soma színművész jelentkezett.

balazspeter

 

A feltételek között szerepelt a szakirányú felsőfokú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat. Emellett, a pályázóknak ismertetniük kellett az elkövetkező négy évre szóló művészi terveiket, elképzeléseiket. A két pályamunka közül Balázs Péterét a felkért szakmai grémium, illetve a közgyűlés oktatási és kulturális bizottsága egyhangúlag támogatta. Ennek megfelelően a 17 tagú testület is ellenszavazat nélkül hozta meg döntését, így Balázs Péter marad 2011. júliusától 2015. júniusáig a szolnoki színház igazgatója.

Balázs Péter ezután köszönetet mondott a bizalomért. Sportbeli példával élve úgy fogalmazott, hogy jó színház csak jó csapatmunkával hozható létre, és a mostani szolnoki színház közösségét a hajdani Aranycsapathoz hasonlította. Szólt arról is, hogy mindenki igényét kielégítő teátrum nincs, de ha a többség elvárásának megfelel, akkor már elérte célját.


Szalay Ferenc fideszes polgármester pedig felidézte Balázs Péter első kinevezésének körülményeit, mondván, "akkor emiatt az egész művészvilág ellenünk jött". Az elmúlt négy év azonban bebizonyította, jó döntést hoztak és jó úton járnak- tette hozzá.

 

Balázs Pétert 2007 júniusában másodszori nekifutásra hét jelölt közül választották a szolnoki színház élére. Az első pályázatot március végén azért érvénytelenítették, mert a direktori posztra javasolt Rátóti Zoltán visszavonta pályamunkáját. Balázs Pétert akkor a polgármester kérte fel, éljen a pályázati lehetőséggel, kinevezése ellen többek között a 2007-es pécsi országos színházi találkozó résztvevői is nyílt levélben tiltakoztak.

 

süti beállítások módosítása