Leváltják a győri igazgatót

Közös megegyezéssel távozik posztjáról a Győri Nemzeti Színház vezetője: Nagy Viktor igazgatói megbízatását pénteken február 28-i hatállyal vonta vissza a győri közgyűlés.

 

nagy_viktor
 Nagy Viktor  

 

Az erről határozó zárt ülés után Borkai Zsolt polgármester bejelentette: a jövőben közalkalmazottként, rendezőként működhet tovább a Győri Nemzeti Színházban Nagy Viktor. A közgyűlés az igazgatói posztra kiírandó pályázat lezárultáig - teljes jogkörrel - március elsejei hatállyal Forgács Pétert bízza meg az igazgatói teendők ellátásával.

 

forgacsp
Forgács Péter

 

A Kisalföld című megyei napilap múlt csütörtökön írt arról, hogy a győri képviselőtestület szakbizottsága azt javasolta, mentsék fel az igazgatót, és Forgács Pétert tegyék meg átmeneti vezetőnek. Borkai Zsolt polgármester a lapnak akkor elmondta: a városvezetőség és az igazgató a napokban egyeztetett az intézmény műsorpolitikájáról, de mivel álláspontjuk nem közeledett, közös megegyezéssel úgy döntöttek, a város visszavonja a vezetői megbízást.

A városvezető emellett úgy nyilatkozott: a mostaninál kedveltebb Győri NemzetiSzínházat szeretne. Kiemelte: a pályázatra azért van szükség, mert a posztot betöltő Nagy Viktor igazgatóval "nem voltunk egy hullámhosszon a műsortervezés szempontjából".

"Olyan színházat szeretnék, ahová szívesen járnak az emberek, ahova nagyon sokan el akarnak jutni, nemcsak a győriek, a Győr környékiek, olyan teátrumot, amely nézői oldalról rendkívül sikeres" - fogalmazott akkor Borkai Zsolt.


Kapcsolódó cikkek:
- Meneszthetik a győri igazgatót 2011. 02.20.)

süti beállítások módosítása