Figaro az Óbudai Társaskörben

Mozart "Figaro házassága" az Óbudai Társaskörben.

MIBŐL LETT A CSEREBOGÁR?

avagy egy opera előélete a bemutatóig

 

Próbák: 2011. március 10., 17., csütörtök, 19.00
Előadás: 2011. március 24., csütörtök, 19.00


Nagyterem

MOZART: FIGARO HÁZASSÁGA


Gaál Csaba, Szakács Ildikó, Sipos Marianna, Karácsonyi Linda, Gradsbach Zoltán, Gál Gabi, Kecskés Zsófia, Bánky Mátyás, Hajdu András, Sajó Dániel - ének

 

Zongorán közreműködik: Holló Mariann

 

Rendező: Fehér András

 

Belépőjegy: a próbákra 1000 Ft, diákoknak 500 Ft, az előadásra 1200 Ft, diákoknak 600 Ft


Óbudai Társaskör 1036 Budapest, Kiskorona u. 7. Tel.: 250-0228, 06 20 468-6935, www.obudaitarsaskor.hu

 

A Fidelio, a Klasszik Rádió és az NKA támogatásával

 

 

„Miből lesz a cserebogár..." vagy most már inkább: „Miből lett a cserebogár!". Az elmúlt öt évben arra kerestük a választ, hogy valaki a színpad vonzásában hogyan boldogul, hogyan lépi át saját korlátait, mit is tesz a tehetség, ami önmagában persze kevés a boldoguláshoz. Akik végig követték a hét teljes operával kapcsolatos munkánkat, biztos látták a különbséget, a fejlődés különböző stációit, a „cserebogárrá-válás" fájdalmas, mégis örömteli folyamatát.
Az igazi próba az, hogy a már bemutatott operák újbóli repertoárba vétele során hogyan birkóznak meg az énekesek a végső, a teljes kihívással, zenei-színpadi elemzésekkel és azok gyakorlatba való átültetésével. Így most Mozart: Figaro házassága című remekével szinte újra kezdjük - ha más dimenzióban is - a munkát, két sűrű esten keresztül részleteire bontva, és végül egészében eljátszva a darabot, hogy befejezhessük a „cserebogárrá válás" folyamatát.

Fehér András



figarohazassaga



süti beállítások módosítása