6 UNITER-jelölés a Kolozsvári Magyar Színháznak

Az idén tizenkilencedik alkalommal osztják ki a romániai színházi élet legrangosabb elismerésének számító UNITER-díjakat. Március 1-jén közzétették a Román Színházi Szövetség (UNITER) jelöléseit a 2010-es év kiemelkedő színházi teljesítményeiért. A Legjobb Díszletterv díjára jelölték Carmencita Brojboiut, a Kolozsvári Magyar Színház díszlettervezőjét, a Tompa Gábor rendezte Leonce és Léna című előadás díszletéért.

leonce2_2

A Leonce és Léna produkció esélyes a Legjobb előadás kategóriában is, Viola Gábort pedig,  a társulat művészét a Legjobb férfi mellékszereplő címre jelölték, a Leonce és Lénában nyújtott alakításáért, Valerio szerepében.

viola
Viola Gábor

 

2011. március 27. (vasárnap) 19:00 órakor a Pesti Színházban vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonce és Léna előadása.
Mind Leonce, mind Léna azért menekülnek el otthonról, hogy megszabaduljanak a mások által eltervezett esküvő elől. Mégis, óhatatlanul egymásba lesznek szerelmesek. A több mint nyolcvan apró államból álló Németország idején íródott Leonce és Léna a drámairodalom első, az emberi gondolkodás és beszéd széthúzásához vezető, elszemélytelenítő mechanizmusról szóló remake, olyan vígjáték, amelyben a szereplők eljátszanak és csintalan gyerekként megrongálják halálgép-játékszereiket, hogy megtalálhassák saját szabadságukat.
Tompa Gábor

JEGYRENDELÉS>>>

 

leonce1_2
Jelenet a Leonce és Léna előadásból


Szintén a Kolozsvári Magyar Színház tagja, Bogdán Zsolt, a Suttogások és sikolyok című előadás Ingmar Bergman szerepéért a Legjobb férfi főszereplő-díj egyik jelöltje. Az Andrei Şerban rendezte produkciót a Legjobb rendezés és Legjobb előadás kategóriában is Uniter-díjra jelölte a zsűri.

 

bogdan2_2
Bogdán Zsolt Bergman szerepében

 

bogdan
Bogdán Zsolt Bergman szerepében

 

Az április 18-ára tervezett UNITER gálát élőben közvetíti a Román Közszolgálati Televízió.

 

Forrás: Kolozsvári Magyar Színház

süti beállítások módosítása