Keresik a POSZT vezetőjét

Már kiválasztották a jövő évi POSZT válogatóit, keresik a fesztivál művészeti vezetőjét.

 

 

Rockenbauer Zoltán művészettörténész, volt kulturális miniszter és Lőrinc Katalin táncművész, koreográfus, szakíró a Magyar Színházi Társaság delegáltjaként, Zappe László színikritikus pedig a Színházi Kritikusok Céhének képviselőjeként vesz majd részt a versenyprogram összeállításában.

Az idei, 11. POSZT versenyprogramját - amelyet Szilágyi Lenke fotóművész, Vekerdy Tamás pszichológus és Urbán Balázs színikritikus válogatott - március 8-án teszik közzé. A versenybe meghívott előadások közé február 28-ig bemutatott produkciók kerülhetnek; a fesztivált ebben az esztendőben június 9. és 18. között tartják meg.

lorinc_kati 

Lőrinc Katalin a Horváth Csaba rendezte Echo-ban

 

Először az idei POSZT versenyprogramját állítja össze három fős bizottság, a Magyar Színházi Társaság és a fesztivál vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy a válogató grémium egyik tagja ezentúl a színházhoz értő, azt szerető, de nem kifejezetten színházi ember lesz, másikuk a társművészeteket reprezentálja, a csapat harmadik tagjának pedig színházi kritikust hívnak meg.

 

A fesztivál honlapján kiderült, hogy még keresik a POSZT új művészeti vezetőjét. Jordán Tamás és Simon István igazgatók 2010 nyarán mondtak le tisztségükről, a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője január 1-től Stenczer Béla lett.

 

A jövő évi POSZT-ot a tervek szerint június 7. és 16. között rendezik meg; az eddigi gyakorlatnak megfelelően az új válogatásban a 2011. március 1. és 2012. február 28. között bemutatott színházi előadások vesznek majd részt.

süti beállítások módosítása