Megjelent a Klasszikon CD-je

A Klasszikon együttes sajtótájékoztatón mutatta be első önálló CD-jét.

Klasszikon Együttes az opera újszerű, egyéni interpretálójaként jelent meg a magyar zenei életben. Az együttes önálló CD-vel lepte meg a hazai műkedvelő közönséget, melynek lemezbemutató koncertje 2011. április 15-én lesz az IBS színpadon. A most megjelenő CD márciustól kapható az Alexandra hálózatában.

A Klasszikon Magyarország első crossover opera formációja, vagyis az együttes a jazz, a rock, a swing, a musical vagy akár a blues stílusjegyeit vegyíti a klasszikus operák dallam- és hangzásvilágával. Az operaáriák koncepcionális átdolgozása ez idáig hiányzott a magyar zenei életből, így a Klasszikon együttes művészete akár műfajteremtőnek is tekinthető. Sebők Monika operaénekesnő és a briliáns jazz quartet (Zsemlye Sándor, Tiba Sándor, Martos Attila, Nagy László Adrián) repertoárja méltón reprezentálja a komoly- és könnyűzene értékeinek egyesítéséből fakadó egyedi és minőségi hangzásvilágot.

opera_crossover_cd

A szakma és a rajongók visszajelzései, a számos ovációval fogadott koncert arra késztette az együttest, hogy kiadja első önálló CD-jét. Az album címe - Opera Crossover - egyértelmű utalás az együttes művészi hitvallására és műfajteremtő szándékára. Az a mód, ahogyan az együttes hű marad az eredeti melódiák szellemiségéhez, miközben a műveket áthatja a modern kor zenei lüktetése, igényes szórakozást és különleges zenei élményt jelent a klasszikus és a könnyűzenét kedvelő közönségnek egyaránt.

"Nehéz döntés volt, hogy mely számaink kerüljenek fel a CD-re, hiszen több lemezre elegendő repertoárt dolgoztunk ki az elmúlt években. Igyekeztünk a szakma és a közönség elvárásainak egyaránt megfelelni, ezért a közismert, dallamos operaslágereken kívül bravúráriák is helyet kaptak a lemezen, illetve a tagok személyes kedvencei is. A koncertfelvételekkel pedig próbáltuk becsempészni az előadásaink hangulatát is az albumra. A most megjelenő CD lehetővé teszi mindenki számára, hogy saját otthonában is élvezhesse a Klasszikon által újrafogalmazott örök érvényű dallamokat!"- mondta Sebők Monika, az együttes énekesnője, aki rugalmas, sokrétű, bársonyos hangjával kápráztatja el rendszeresen hallgatóságát.

sebokmonika
Sebők Monika énekelt is a sajtótájékoztatón

Monika a CD-n elhangzó áriákban közel 3 oktávot jár be a hangjával, ami már önmagában is komoly teljesítmény. Az operairodalom összes női hangfajából jelenít meg hősnőket, hiszen ezek mind más-más hangulatú interpretációra adnak lehetőséget. Bizet Carmenje, Mozart Éjkirálynője, Verdi Oscarja, Händel Cleopátrája a karakterhez és a fuzionált zenei stílushoz szabott hangszínnel szólal meg a lemezen. A stílusában sokszínű feldolgozások ellenére a CD-n hallható áriák egységes egészet alkotnak a tapasztalt muzsikusok örömteli összjátékában.

"Bízom benne, hogy a mi egyéni, stílusteremtő hangzásunk azoknak is felkelti az érdeklődését, akik korábban nem voltak az opera kedvelői. A műfaj rajongói számára pedig a formabontó előadásmódunk bizonyosan izgalmas szellemi kalandot nyújt. Azokat, akik élőben is szeretnék átélni a Klasszikon élményt, nagy szeretettel várjuk lemezbemutató koncertünkre, mely 2011. április 15-én, este 8 órakor kezdődik az IBS színpadon!" - zárta az eseményt Magyarország első crossover utakat járó operaénekesnője, Sebők Monika.


Klasszikon Együttes:

Ének: Sebők Monika éveken át a Honvéd Művészegyüttes szólistája, a Magyar Állami Operaház Operastúdiójának tagja, majd a Budapesti Operabarátok ösztöndíjasa volt.
Zongora: Nagy László Adrián a Klasszikon hangszerelője. A Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny különdíjasa, a Honvéd Férfikar korrepetitora, a SaxOrgan orgonaművésze.
Szaxofon: Zsemlye Sándor a Bartók Konzervatórium jazz-tanszakán végzett. Az 1992-es "Ki mit tud?" pop-rock-jazz kategóriájának győztese. A Klasszikon Együttes mellett a Free Style Chamber Orchestra és az Uniszex szaxofonosa is.
Bőgő/ basszusgitár: Martos Attila a Zeneakadémia klasszikus nagybőgő szakán végzett, jelenleg a Klasszikon és a Budapesti Fesztiválzenekar művésze.
Dob: Tiba Sándor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán diplomázott, mint jazz-dob előadóművész. Rendszeresen lép fel Koncz Zsuzsa együttesében. 2004-ben, a Jazzpression tagjaként, a Magyar Rádió eMeRTon Díjjal tüntette ki.

klasszikon_kep__web


Az együttes hivatalos honlapja:
www.klasszikon.hu

Sebők Monika honlapja az Operaportálon:
www.sebokmonika.hu

Koncertfelvételek linkjei:
https://www.youtube.com/watch?v=nrq8nLhiMc8
https://www.youtube.com/watch?v=_PLi33AG2Ps
https://www.youtube.com/watch?v=f0ygc_c3yCk
https://www.youtube.com/watch?v=oJm9xHAZe7o

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr7811863703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása