Bajban a miskolci színház

A Miskolci Nemzeti Színház 59 millió 900 ezer forinttal kevesebbet kap  működési hozzájárulásként.

 

Halasi Imre igazgató elmondta az Észak-Magyarországnak: 100 millióval kell kevesebből kell gazdálkodniuk az idén. Ráadásul mivel progresszív a rendszer, az önkormányzati támogatás csökkentésével az állami normatíva összege is csökken. Hozzátette: tavaly 100 millió forintot kellett maguknak kitermelni, most ezt az összeget 35 millióval megemelték.

Halasi_Imre
A direktor kiemelte: eddig sem volt magasan finanszírozott a színház, eddig is takarékoskodniuk kellett, de most még inkább így lesz.
"Csökkentett üzemmódban működünk majd, azaz csökkentjük a bemutatók és az előadások számát, de a minőség csökkentéséről szó sem lehet" – nyomatékosította Halasi Imre.


Mindezt a következő évadtól, azaz szeptembertől. A Miskolci Nemzeti Színház vezetője tart attól, hogy spirálba keverednek a döntéssel, hiszen nagyobb bevételt várnak el tőlük, amelyet kevesebb előadásszámmal és bemutatóval kell elérniük. Halasi Imre mindezek ellenére nem tervez elbocsátásokat, úgy véli, már így is a teljesítőképesség határán dolgoznak munkatársai – olvasható a napilapban.

süti beállítások módosítása