Pelsőczy a Nemzetibe készül

Pelsőczy Réka a nemzeti Színházba készül, az Ózt rendezi – Udvaros Dorottyával a főszerepben.

 

A Népszabadságnak adott interjúban arról is beszámol, hogy valószínűleg az élet és a fájdalom, az ebből fakadó érzékenység terelte a rendezés felé. "De most már nem azzal foglalkozom, hogy a hatmondatos szerepek fájnak-e, el tudnám-e játszani azt a főszerepet, mert a rendezés leköti a fölös energiáimat. Voltak időszakok, amikor nem gondoltam, hogy ilyen jó helyzetbe kerülök, és azt éreztem, biztos, hogy a hiba bennem van. Hiszen ha én lennék a legjobb, lehetetlen, hogy Ascher Tamás ne velem akarna dolgozni. Nem gondoltam, hogy tehetségtelen lennék, de azt sem, hogy csodás, és ezek a szemetek ezt nem látják. Sajnos nem vagyok elég egyértelmű alkat, a drámairodalom nagy női szerepei pedig mások, mint én. Persze ha átütően zseniális lennék, mindegy, milyen az alkatom. Egyszer megkérdeztem Zsámbéki Gábort: mit gondol, miért szeretek annyira próbákat nézni? Azt válaszolta: ez azt jelenti, hogy 10 év múlva rendezni fogsz. De egyáltalán nem örült annak, hogy jóval előbb elkezdtem, nem gondolta, hogy itt az ideje. Szerinte a jobbnál jobb szerepeket kellene játszanom" - nyilatkozta a Katona József Színház színésze.

 

A kérdésre, hogy rendezőként sikeresebb-e, igen a válasz. "Most úgy érzem, a helyemen vagyok. Az idén három bemutatóra kértek fel, a Sweet Charityre a Magyar Színházba, most lesz a Szeret… lek, aztán megyek a győri Vaskakas Bábszínházba Pecsenyehattyú és más meséket rendezni. A jövő évadra szintén három felkérésem van, és nem biztos, hogy mindegyiket el tudom vállalni" - mondja.

 

"Másfél éve volt egy vízióm, hogy egy nő a konyhában magatehetetlen apját eteti, miközben a fia beleeszik a lábosba, kivesz egy kis pénzt a tárcájából, és elviharzik. Egyszer csak hatalmas vihar támad, felkapja a házat, és a következő pillanatban ez a negyvenes nő ott áll a sárga úton, olyan ruhában, mint Dorothy, és végig kell mennie rajta. És Dorottyát láttam magam előtt. Vörös Róberttel és Zöldi Gergellyel formázzuk majd újra a mesemusical szövegkönyvét. De ez még nagyon messze van" - mesélte Pelsőczy Réka, aki legutóbb a HoppArt társulattal dolgozott együtt a Szeret...lek című előadásban.

süti beállítások módosítása