Egy éjszaka alatt írnak drámát

Idén is Békéscsabán rendezik meg a drámaíró versenyt március végén, az eseményen Karafiáth Orsolya, Kiss Ottó és Zelei Miklós ír darabot egy-egy kiválasztott újságcikk alapján.

 

Köves István, a Békés Megyei Jókai Színház művészeti titkára ennek kapcsán elmondta, hogy a teátrum, a Körös Irodalmi Társaság és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány közösen szervezi az eseményt, amelynek második alkalommal ad otthont Békéscsaba. 


Ezúttal a három meghívott írónak - Karafiáth Orsolyának, Kiss Ottónak és Zelei Miklósnak - a Magyar Nemzet március 26-án megjelenő cikkeiből fognak előző este kisorsolni írásokat, s ezek alapján kell a három szerzőnek egyfelvonásos drámát írnia.Az íróknak szombat reggelre kell elkészülniük, ezután három színészcsapat kezdi a próbákat, hogy 27-én estére bemutathassák a darabokat. A színészcsapatok felkészítését három rendező vállalta el: a frissen elkészült drámákat Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház volt vezetője, Szalay Kriszta színésznő és Szalma Dorotty Bécsben élő szabadúszó rendező viszi színre.


Az esti bemutató után átadják a szakmai zsűri és a közönség díját, de emellett elismerik a legjobb színészt, a férfi és női mellékszereplőt, valamint rendezőt is.

süti beállítások módosítása