Áprilisban eldől a József Attila Színház sorsa

Április elejéig kiírják az igazgatói pályázatot a színházra, a hónap végéig pedig PeCsa-ra vonatkozó pályázatot is közzéteszik.

 

A József Attila Színház megmentése érdekében levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez a Magyar Színházi Társaság, a MASZK Országos Színészegyesület, valamint a Magyar Teátrumi Társaság is. Erre azután került sor, hogy Méhes László, a színház igazgatója ismertette a társulattal Csomós Miklós levelét, amelyben a főváros vezetése arra kérte őt: a következő évadtól ne hosszabbítsa meg a munkavállalók és egyéb foglalkoztatottak szerződését.

 

      

Két éve még ilyen volt a József Attila Színház

 

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes ezután több napilapban is cáfolta, hogy a főváros a József Attila Színház megszüntetésére készülne. A városvezető ekkor még egy színházi célú hasznosítási pályázat ötletét vetette fel. A főpolgármesterhelyettes most megerősítette: mégis igazgatói pályázatot írnak ki március végén vagy április elején.

 

csomos_miklos




Elárulta, hogy döntés született a Petőfi Csarnok további sorsáról is. A városligeti kulturális intézményt nem vonják össze a Trafó - Kortárs Művészetek Házával, ehelyett április második felében hasznosítási pályázatot írnak ki rá.


A főváros a PeCsa jövőjét a jelenlegi funkciók részbeni megtartásával, ifjúsági könnyűzenei koncertek, hazai és nemzetiségi népzenei találkozók és koncertek helyszíneként képzeli el, teret adva majd a vállalkozók által a pályázat alapján mérlegelt üzleti jellegű hasznosítási elképzeléseinek is.

süti beállítások módosítása