Így köszönt el Méhes László

A József Attila Színház igazgatója köszönetet mondott a nézőknek, társulatnak, támogatóknak.

meheslaszlo_1Méhes László

 

 

Méhes László, a József Attila Színház igazgatója közleménye:

 

"Elállt a József Attila Színház épületére vonatkozó hasznosítási pályázat kiírásának szándékától a Főváros vezetése, és a teátrum a jövőben is társulatos színházként működhet tovább. Ezt a hírt Csomós Miklós főpolgármester-helyettes úr a nyilvánosság előtt is megerősítette. A színház vezetésére igazgatói pályázatot írnak ki.

 

A társulatos forma fenntartása a József Attila Színház megmaradásának garanciája, amelynek érdekében januárban Tarlós István főpolgármester úrnak felajánlottam lemondásomat a színház igazgatói posztjáról. Március végén egy gazdaságilag és szakmailag sikeres nyolc hónapos időszak után úgy távozom a színház éléről, hogy az előző időszakból örökölt adósság kétharmadát sikerült visszafizetünk és a jegybevételt 30%-kal megnövelnünk.

Köszönetet mondok mindazon színházi szakmai szervezeteknek, a Magyar Színházi Társaságnak, a Teátrumi Társaságnak, a MASZK Országos Színészegyesületnek, a Fővárosi Színigazgatók Egyesületének, akik józan szakmai érvekkel segítettek meggyőzni a Főváros vezetését, hogy álljanak el a hasznosítási pályázat szándékától. Köszönöm a társulat tagjainak, hogy a mögöttünk álló rendkívül bizonytalan egy hónapban kiemelkedően magas színvonalon folytatták a munkát, s köszönöm a nézőknek, hogy telt házas előadásaink látogatásával kiálltak az 55 éves József Attila Színház megmaradása mellett".


Budapest, 2011, március 9.

Méhes László igazgató

süti beállítások módosítása