Új UTak Kaposváron

ÚT lesz a Kaposvári Színház jelszava a következő évadban, amelyet Rátóti Zoltán ismertetett.

 

 

ÚjraTervezés – ezzel a mottóval vetítettek mozgógépet a sajtótájékoztatón, ahol a kaposvári utcatérképre a jövő évi bemutatókat közlekedési-iránymutató táblaként tüntették föl. Az évad szlogenje a fenti fogalmat alkotó szavak kezdőbetűiből az ÚT lesz – tudósít Kaposvárról a sonline.hu.

Amíg nem szükséges, nem változtat a megörökölt társulat összetételén, fogalmazott Rátóti Zoltán, közölte, megújítja mindenkinek a szerződését és háromnál kevesebb bemutatója nem lesz senkinek.

 

Fiatal rendezők érkeznek

 

Az évadtervet is ismertette az igazgató. Rendezni fog: Kelemen József (Pán Péter), Kocsis Pál első ízben (Színházi bestiák), Rusznyák Gábor (Antigoné). A korábban már bemutatott fiatal rendezők közül Szabó Máté, Dömötör Tamás, és Göttinger Pál érkezik. Göttinger  a Háy János-Lovasi András kaposvári megrendelésre írott zenését, A kéz című ősbemutatót jegyzi majd.

 

Új színészek lépnek fel 

 

A megújulás jegyében két új tag érkezik Egerből: Vajda Milán és Kaszás Gergő. Az kaposvári egyetemi hallgatói közül Lovas Rozi, Béli Ádám, Lakatos Máté, Czakó Juli, a Színház- és Filmművészeti Egyetemről pedig Marofka Mátyás kap feladatot. Molnár Piroskával stúdiókomédiában (A szent család), Koltai Róberttel (Régi nyár), Kerekes Évával, Ivancsics Ilonával, Takács Katival, Seress Zoltánnal, Czintos Józseffel, Szikszai Rémusszal, Stohl Andrással is találkozhat a közönség.

 

    

 

Nincs B-terv

 

Nincs B-terv – ezt felelte lap kérdésére a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. Arra vártak tőle választ, hogy a források felett őrködők döntésének megkönnyítésére nincs-e egy 3-4 milliárdos szerényebb változat a 7,5 milliárdos rekonstrukciós költségekkel tervezők helyett.

Rátóti Zoltán nem tartaná helyesnek, ha mindjárt egy csökkentett paraméterű tervvel várnák a jövőt, de azt mondja, elkezdődhetnek kisebb-nagyobb renoválások. Azt is hangsúlyozta, nem szeretné, ha csak a panasz hangjai szólnának a színház felől.
 “Az energiával, a szellemi-lelki energiával nem spórolunk, a túlélésre esélyt sem adna, ha csak tespednénk és sajnáltatnánk magunkat. Ehelyett sok barátot akarunk szerezni a színház felújításának, több nézőt szeretnénk, amivel több bevételre lehet reményünk” – tette hozzá Rátóti Zoltán.

süti beállítások módosítása