Belgrádi vendégjáték az Új Színházban

Március 21-én, hétfőn este a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, többszörösen díjazott, nagy nemzetközi sikereket elért előadást lát vendégül - magyarul feliratozva - az Új Színház. Shakespeare: A velencei kalmár című darabja találó humorral napjaink értékvesztett világát ábrázolja, finoman egybecsúsztatva a harmincas évek Olaszországával. A díszlet az útikönyvekből ismert Velencét idézi, miközben a mögötte meghúzódó embertelen világot mutatja be. A világhírű Jugoszláv Drámai Színház előadását az az Egon Savin állította színpadra, aki éppen most dolgozik az Új Színház társulatával. Osztrovszkij Erdő című komédiájának bemutatójára április 16-án kerül sor.

 

A_velencei_kalmar1

 

A Jugoslovensko Dramsko Pozorište (Jugoszláv Drámai Színház) 1947-ben alakult. Az Európai Színházak Uniójának (Des Union Theatre de l'Europe) tagja. A velencei kalmár c. előadásukkal sok fesztiválon megfordultak már, legutóbb pl. az Uniós Színházak Kolozsvári Találkozóján.

 

 

Egon Savin

1955-ben született Szarajevóban, szülei operaénekesek. Diplomáját Belgrádban a Prof. Dejan Mijac irányította FDU rendezői szakán szerezte1979-ben. Már az első munkájával a legjelentősebb szerb és jugoszláv rendezők sorába lépett. Az FDU Színház Rendező szakán, mint osztályvezető tanár dolgozik. Több mint 70 darabot rendezett, kortárs szerzőket, nemzeti és nagy klasszikusokat egyaránt. Dolgozott a Belgrádi Nemzeti Színházban, de a volt Jugoszlávia számtalan kisebb-nagyobb társulatánál (Belgrád, Zágráb, Újvidék, Szkopje, Szarajevó, Podgorica, Rijeka, Zombor, Nagybecskerek és Krusevac). Előadásait játszották a világ szinte minden táján (New York , Chicago, Montreal, Toronto, Párizs, Bécs, Nancy, Müllheim, Wiesbaden, Zürich, Tel Aviv, Varsó, Prága, Budapest, Trieszt ..).

 

A_velencei_kalmar2

 

William Shakespeare:

A velencei kalmár

A Jugoslovensko Dramsko Pozorište előadása

 

Antonio: IRFAN MENSUR

Šajlok: PREDRAG EJDUS/VOJA BRAJOVIĆ

Basanio: GORAN ŠUŠLJIK

Porcija: DRAGAN MIĆANOVIĆ

Gobo, Tubal, Dužd mletački: MIODRAG RADOVANOVIĆ

Knez marokanski, knez aragonski: GORAN DANIČIĆ

Nerisa: ANDJELIKA SIMIĆ

Džesika: TANJA PJEVAC

Gracijano: NEBOJŠA MILOVANOVIĆ

Lorenco: SRDJAN TIMAROV

Salanio: PAVLE PEKIĆ

Salarino: NIKOLA VUJOVIĆ

Lanselot Gobo: GORAN JEVTIĆ

Tamničar: SLOBODAN PAVELKIĆ

Porcijine dvorkinje: ISABELLA APPIAH, ANA SIMIĆ,

JELENA ANGELOVSKI

Činovnici suda, Stražari: NEMANJA RADOMIROVIĆ, FILIP

PAVLAŠEVIĆ

 

Dramaturg: Miloš Krečković

Díszlet: Miodrag Tabački

Jelmez: Kristina Ignjatović

 

Rendezte: EGON SAVIN

 

Előadás időpont:  2011. március 21. (hétfő), 19:00

/Bemutató: 2004. február 3./
Helyszín: Új Színház

JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 

A_velencei_kalmar3

 

 

Fotó és forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása