Új vezető a MÜPA élén

2011. március 17-től Káel Csaba a Művészetek Palotája vezérigazgatója.

Új vezérigazgató a Művészetek Palotája élén

 

(A Művészetek Palotája sajtóközleménye)

 

Kiss Imre, a Müpa vezérigazgatója megromlott egészségi állapota miatt felmentését kérte pozíciójából. Vezetői megbízatása 2011. március 16-án szűnt meg. Utódjával a jövőben is együttműködve, 2011. március 17-től vezérigazgatói főtanácsadóként segíti a Müpa menedzsmentjének munkáját. Iránymutatására, ismereteire, szakmai tapasztalatára és hazai, valamint nemzetközi szakmai kapcsolatrendszerére a legteljesebb mértékben támaszkodhat az új vezetés.
A március 15. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetéssel is elismert szakember köszönetet mondott az őt betegségében is támogató kollégáknak, különösen az operatív teendőket ellátó Csonka András vezérigazgató-helyettesnek. Utódját a létrehozott értékek biztos őrzőjeként és a megteremtett minőség továbbvitelére alkalmas vezetőként ajánlotta a magyar kulturális közélet figyelmébe.

 

sajtkael

Csonka András, Káel Csaba és Kiss Imre a sajtótájékoztatón

 

Káel Csaba 2011. március 17-től a Müpa vezérigazgatója. Az intézmény létrejötte óta az opera-programok szerkesztője, számos nagysikerű előadást jegyez rendezőként is, az ő Monteverdi Orfeo-rendezésével nyílt meg a Fesztivál Színház. A Müpa menedzsmentjével, stábjával a kezdetektől együttműködve közösen munkálkodnak a Müpa művészeti arculatának kialakításában; épít a lefektetett alapokra, értékekre, s a jövőben is nagymértékben támaszkodik a főtanácsadó útmutatásaira és az operatív irányítást gyakorló korábbi vezérigazgató-helyettes munkájára.
A Müpa-világmárka kialakítása közben teremtett közösséget és programokat tekinti a folytatás, így saját munkája kiindulópontjának. E mellett szükségesnek tartja a piac változó tényezőinek tudomásul vételét. Továbbra is arra törekszik, hogy világhírű előadóművészek lépjenek fel a Müpában, miközben még erőteljesebben fókuszál a jövő közönségét nevelő családi programokra. Mottójául a 2007 őszén a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben fellépett Keith Jarrett közönségtől búcsúzó szavait választotta: „Save your culture!", azaz „Őrizzétek meg a kultúrátokat!".

 

Csonka András vezérigazgató-helyettesként továbbra is gondoskodik a napi ügymenet, a programok és szolgáltatások zavartalan működtetéséről, színvonaláról, egyetértésben és együttműködésben a vezérigazgatóval és a főtanácsadóval. Az elmúlt hat év alatt körvonalazott értéket és a Kiss Imre révén megvalósult csapatmunkát tartja a Müpa-sikerek alapjának; ezeknek kell meghatározniuk az elkövetkező időszak irányvonalát is.
Az új menedzsment március 17-én kezdi meg munkáját. Az átadás-átvétel időszakát követően hozzálát az új stratégiai terv elkészítéséhez, mely nagymértékben támaszkodik az előző, 2007-2010-es tervben megfogalmazott alapokra és eredményekre, valamint kijelöli az új irányokat. A stratégia a következő évekre meghatározza az intézmény szakmai tartalmát (művészeti arculatát), figyelemmel a környezeti, gazdasági változásokra. A jövőben különösen fontos hangsúlyt kap az értékek megőrzésén alapuló folyamatos megújulás.

 

(fotó: Művészetek Palotája)

 

süti beállítások módosítása